Här är vårens nya, snygga tapeter

Publicerad:
Uppdaterad:
Blommigt, randigt eller färgglatt, här är tapeter för många smaker.
Foto: Midbec, Intrade, Mr Perswall
Blommigt, randigt eller färgglatt, här är tapeter för många smaker.

BHG (tidigare Bygghemma)

Med vårsolen kommer lusten att fräscha till hemmet. Kanske en ny tapet? Blommigt, randigt eller retro, här är tio av vårens nya snygga tapeter.

Hanna Wendelbos nya kollektionen ”Morgongåva” är en hyllning till ljuset och växandet i ordets alla former. Kollektionen består av 31 artiklar fördelat på 8 olika mönster. Alla mönster är målade med akvarell i en mild färgskala. 566 kr/rulle, Midbec.

Foto: Midbec
Mönstret Morgongåva 27015 av Hanna Wendelbo.

”Flora Hysterica” är en ny kollektion tapeter hos Photowall i samarbete med Martin Bergström som skapat mönstren utifrån sitt tusenfaldiga herbarium. 325 kr/kvm, Photowall.

Foto: Thomas Klementsson, Photowall
Detaljrika blomsterängar.

Tapetkollektionen ”Impressionist” tar dig på en promenad genom vildvuxen frodig trädgård. Praktfulla pioner, fjärilar, pressade trädgårdsblommor, fjädrar och vackra marmoreringar utgör kollektionens ljuvliga mönster. Impressionist består av 9 mönster och totalt 47 artiklar. 749 kr/rulle, Midbec.

Foto: Midbec
Tapeten Impressionist.

”Stripes+” är Intrades nya kollektion med ränder på både längden och tvären. Färgerna är såväl klassiska i svart, vitt, grått och beige, härligt färgstarka och pastelliga toner av grönt, blått, turkos, cerise. Här finns en rand för var och en. Cirka 730 kr/rulle, Intrade.

Foto: Intrade
Ränder på längden och tvären.

I tapetkollektionen ”Anno” hittar du en skatt av gammaldags tapeter i nytryck. Här finns originalmönster från olika stilar och epoker som till exempel rokoko, art déco och jugend samt sekelskiftet och den gustavianska tiden. 699 kr/rulle, Boråstapeter.

Foto: Boråstapeter
Mönstret Siri ur kollektionen Anno.

”Traveller” är inspirerat av färger och kulturer från när och fjärran med teman som Asia, Orient, Africa, Maps och en tidsresa tillbaka till Art Deco-eran och antikens Europa. Kollektionen består av 41 tapeter. Från 295kr/kvm, Mr Perswall.

Foto: Mr Perswall

Tapeten ”Pigalle” i skön 20-talsstil. Finns i tre olika färgställningar. 699 kr/rulle, www.eco.se.

Foto: Eco
Vippiga och stiliserade plymer i 20-talsstil.

Härliga harlequinrutor i storformat. ”Big Harlequin”, plum. 295 kr/kvm. Rebel walls.

Foto: Rebel walls
Rutor i storformat.

Sandbergs kollektion ”Arboretum” har inspirerats av arter i lummiga arboretum och färgsprakande blommande ängar. ”Aralia”, 1 830 kr/rulle, Sandbergs.

Foto: Sandbergs
Slingrande grönt nedför väggarna.

Ellipsformen är evig, elegant och naturlig. Mönsterformen har återkommit i Duros kollektioner sedan början av 30-talet. Nya ”Ellips” är färgsatt med dimmiga pasteller, guld och svart i fem färgställningar. Ellips, 495 kr/rulle, Duro.

Foto: Duro
Dimmiga pasteller i 30-talsform.
Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN