Maxa odlingen med ett fiffigt växthus

Artikeln innehåller annonslänkar

Växthus för både balkongen och trädgården är ett härligt tillägg i vardagen. För visst smakar egenskördat alltid bättre?

Fördelarna med växthus är många. Du behöver inte vara lika säsongsbunden, du kan odla egna grönsaker och kanske ett och annat citrusträd. Möjligheterna är oändliga. Men kan man ha växthus på balkong? Ja visst kan du det! Vill du odla på din balkong eller kanske i en liten mindre trädgård ska du välja ett drivhus som är som ett litet miniväxthus. Har du en stor trädgård kan ett växthus fungera som ett drömmigt extrarum utomhus.

Placering är A och O

Tänk på att alla växter är olika. Vissa vill stå mer i skugga medan andra föredrar värme och sol. Idealtemperaturen för ett växthus brukar man säga är runt 28-30 grader, så en termometer kan vara bra att investera i.

Behöver jag bygglov för ett växthus?

Om du planerar att bygga ett växthus som inte är större än 15 kvm behöver du oftast inte ett bygglov. Kolla med din kommun vad som gäller för dig.

Växthus för balkongen

Ett miniväxthus från Infloria med tre avtagbara odlingshyllor så du kan använda olika storlekar på krukor. Växthuset är enkelt att flytta runt och det krävs inga verktyg för att sätta ihop. Läs mer och köp här! (Annons)

Miniväxthus x2

Stilrena miniväxthus i trä från Infloria som passar perfekt för örter, att gro frön eller skydda mot insekter. Taket öppnas enkelt för att du så smidigt som möjligt ska komma åt att vattna och skörda. Läs mer och köp här! (Annons)

Frökapsel

En stilren frökapsel i glas skapar en liten växtoas i vardagsrummet. Denna passar perfekt för att förså dina plantor samtidigt som det är en väldigt snygg inredningsdetalj. Läs mer och köp nedan!

Designat växthus

Miniväxthus från Design House Stockholm med naturlackad ask och härdat säkerhetsglas. Växthuset har en uttagbar planteringsbricka och växthuset kan lika gärna stå inomhus som på balkongen. Läs mer och köp här! (Annons)

Växthus för pallkrage

Maxa skörden i din pallkrage med ett smidigt naturfärgat drivhus. Den placeras enkelt på din pallkrage och går att bygga på flera lager för önskad höjd. Läs mer och köp hos Granngården! (Annons)

Odlingsvitrin på hjul

En odlingsvitrin kan du ha på balkongen, mot husväggen eller terrassen. Den har två flexibla odlingshyllor, härdat glas och tack vare hjulen kan du enkelt flytta hela kalaset dit solen värmer. Läs mer och köp här hos Garden store! (Annons)

Fristående växthus

Fint fristående växthus från Bruka om 5 kvm där du kan välja om du vill ha glas eller kanalplast. Växthuset har integrerade hängrännor och finns i två olika färger. Läs mer och köp till kampanjpris här! (Annons)

Fristående växthus – Halls

Nättare fristående växthus på 5 kvm från Halls. Växthuset är designad för mindre trädgårdar och har ett öppningsbart fönster och en smidig skjutdörr. Det är en enklare montering och det finns även flera storlekar att välja. Läs mer och köp här! (Annons)

Smarta tillbehör

Odling är alltid roligare när det går vägen. Ta hjälp av lite proffsiga tips och smarta prylar så ska du se att det börjar gro mer än ideér. Läs mer och köp nedan!

Publisert:

LÄS VIDARE

OM AFTONBLADET

Tipsa oss: SMS 71 000. Mejl: tipsa@aftonbladet.se
Tjänstgörande redaktör: Johan Edgar
Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
Redaktionschef: Karin Schmidt
Support: Kontakta kundtjänst
AnvändarvillkorPersonuppgiftspolicyCookiepolicyRapportera fel Nyhetsbrev

OM AFTONBLADET