5 enkla tips för att bli av med spindlar

Bli av med spindlarna
Bli av med spindlarna

Det är många som avskyr spindlar.
Särskilt obehagliga är krypen när de kommer in i huset.
Här är tricken du kan ta till för att bli av med spindlar hemma.

Spindelfobi är en av de vanligaste fobierna. Oavsett om du har spindelfobi eller inte är det aldrig kul att ha de flerbenta krypen inomhus. Det finns flera husmorstips att ta till för att bli av med spindlarna.

1. Pepparmint

Spindlar gillar inte pepparmint. Om du har problem med spindlar kan du placera tepåsar med pepparmintste där spindlarna brukar hålla till så kommer de ge sig av illa kvickt. Om du har pepparmintsolja hemma kan du även stryka oljan på golvlister och springor där spindlarna kan ta sig in.

2. Cederträ

De flesta kryp och insekter hatar cederträ. Det är bra att ha i garderoben för att jaga bort pälsängrar och mal - men funkar även bra om du vill bli av med spindlar. Placera cederträblocken eller cedeträoljan där du ser att spindlarna brukar hålla till så ska problemet vara löst inom kort.

3. Vinäger och citron

Spraya utsatta ställen med lika delar vatten och vitvinsvinäger och husspindlarna är ett minne blott. Citron är också effektivt för att bli av med spindlar. Gnid in citron på fönsterbrädan eller golvlisterna så flyr spindlarna. Det fungerar även bra att använda rengöringsmedel med citrondoft.

4. Få bort insekter

Spindlar håller till där andra insekter finns. Se till att städa ordentligt hemma så att ditt hem är rent och torrt. Ta hand om dina krukväxter och plocka bort vissna löv och skräp - det kan nämligen locka till sig insekter som i sin tur drar till sig spindlar.

Städa även utanför huset - ta bort lövhögar, ved och växter från väggen så håller du borta spindlar, insekter, möss och råttor.

5. Skippa utomhusbelysningen

Insekter drar sig till ljuset. Har du riktiga problem med insekter och spindlar inomhus kan du försöka mörklägga utomhus genom att släcka utomhusbelysning och dra för gardinerna så att inomhusbelysningen inte lyser ut.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN