Så fixar du läskigaste halloweenpumpan

Så skär du din pumpalykta – mönster och ljus

Fixa din egenkarvade halloweenpumpa - ett måste till halloween.
Ett kul pyssel för både stora och små.
Här är bästa inspirationen.

Att göra en lyktgubbe eller en så kallad Jack-o’-lantern är från början en irländsk tradition som nu har spridit sig över hela världen. Särskilt viktigt är firandet i USA, där halloween är en av årets största helger.

Ta med barnen och tillverka egna lyktgubbar. Designa den som du själv vill och ställ in ett ljus så får du en kuslig lykta som lyser upp i höstmörkret.

Så gör du en halloweenpumpa:

1. Skär bort locket

Skär ett tillräckligt stort hål för att tömma pumpan på allt fruktkött och alla frön. Om du vill kan du spara fröna och rosta dem med olja och salt i ugnen, för ett nyttigare snacks.

2. Rita mönster

För bästa resultat är det bra att rita på pumpan innan du börjar skära. Rita det traditionella mönstret på dina pumpa eller var kreativ och gör något annorlunda - alla pumpor måste inte vara läskiga, varför inte göra en kul emoji istället?

3. Skär ut mönstret

Skär ut hålen med en vass kniv. Var försiktig så att du inte skär dig. Har du små detaljer på pumpan är det bäst att bara skära ytligt, och inte rakt igenom. Karva bort det yttersta skalet av pumpan - det kommer lysa igenom lite i alla fall.

4. Ljussätt

Ställ värmeljus eller ledbelysning i din pumpa, se till att botten inuti pumpan är platt så att ljuset står stadigt. Låt pumpan lysa otäckt på halloween.

Våra bästa matrecept till halloween

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN