Dölj sladdarna – fem tips för ett sladdfritt hem

Av: Karin Holmberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Inredning

Ingen gillar dem – men alla hem är fulla av dem.
Vi pratar naturligtvis om sladdar.
Här är fem smarta tips som hjälper dig till ett sladdfritt hem – eller som åtminstone hjälper dig att slippa se alla sladdar.

Foto: Alexander Crispin

Köksmaskiner, laddare, teveapparater och ljudsystem, alla har de en sak gemensamt – de kopplas in med sladdar.

Vardagsrummet är det rum där det samlas som flest sladdar – ofta centrerade runt teven. Förutom själva teven har de flesta av oss även ljudsystem, datorer, teveboxar och routrar.

Men det finns ganska enkla knep för att gömma undan dem – här är våra fem bästa tips.

Göm dem i väggen

Det kanske bästa tipset – men också det mest avancerade är att gömma sladdarna i väggen. Tänk på att det innebär ett ingrepp på väggen så om du inte äger bostaden är det bäst att kolla med ägaren innan du tar fram stora borrmaskinen. Se också upp så att du inte råkar borra igenom några sladdar eller rör som kan gömma sig i väggen.

Kabelkanaler

Ett annat knep är att dra så kallade kabelkanaler längs golvlisterna. Kabelkanaler finns i en mängd olika utseenden och går oftast att få i en nyans eller modell som kan matcha dina golvsocklar och därför försvinna ur synfältet. Ett minus är på de ställen du behöver dra en sladd mitt på en vägg eftersom du antagligen inte vill ha en kabelkanal mitt i synfältet.

Kabeldosor

För dig som vill samla flera sladdar på ett ställe som till exempel på ett skrivbord där du har allt från mobilladdare till dator kan en snygg kabeldosa vara ett alternativ. Kabeldosor finns på en rad olika inredningsbutiker.

Göm dem bakom möbler

En klassisk lösning på problemet är att möblera så att sladdarna inte syns. Ställ teven på en tevebänk som även har plats för dina andra elektroniska prylar och göm effektivt sladdarna bakom.

Gör dem till en del av inredningen

Ett annat knep, som dock inte går att fixa med alla våra sladdar, är att köpa snygga sladdar som kan matcha och bli en del av inredningen. Sladdar i olika färger och mönster har de senaste åren blivit populärt och är ett vanligt knep för att göra lampsladdarna i vårt hem lite snyggare.

En annan sak som kan lösa problemet med alla våra laddsladdar är att köpa laddstationer som blir inredningsdetaljer – eller varför inte satsa på möbler med inbyggda laddstationer – det kräver dock att din elektroniska utrustning är så pass modern att den fungerar med möblerna.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN