Berits knep – för att hålla blommorna fräscha i vinterkylan

Av: Clara Öhrn

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 4

Med Berit Adolfssons tulpanknep kan du fixa fint i trädgården - trots minusgrader.
Hennes vackra isskulpturer älskas nu i sociala medier.
– Tulpaner är mina älsklingsblommor och det är bra om de kan få fortsätta glänsa ute, berättar hon.

Vill du också göra fint i trädgården - trots vinterkyla och snö? Då har Berit Adolfsson, 57, från Kristinehamn knepet för dig. Berit fryser in tulpanerna och resultatet är häpnadsväckande.

Gjorde succé på Facebook

Genom att lägga tulpanerna i en hink med vatten och sedan låta det frysa till is kan du ha en blomstrande trädgård även i minusgrader. Berits speciella isskulptur älskas på Facebook och efter att hon la upp en bild på tulpanerna i en knep- och knåpgrupp har hon fått över 10 000 likes.

– Jag tyckte det bara var en kul grej och så tänkte jag att fler kan få inspiration och göra samma sak. Tulpaner är mina älsklingsblommor och det är bra om de kan få fortsätta glänsa efteråt ute, säger Berit.

Succén var ett faktum och flera andra medlemmar i Facebookgruppen började göra sina egna tappningar av Berits idé, en del använde blomblad och andra formade isen till ljuslyktor med hjälp av kakformar.

”Jätteroligt”

– Det var jätteroligt. Kul att fler kunde få inspiration, säger hon.

Berit hade först buketten med de 20 tulpanerna inomhus, men när hon kände att de började sjunga på sista versen ställde hon ut dem i vattenhinken - och blev väldigt nöjd med resultatet.

– Jag tänkte men gud jag kanske ska förlänga tiden ute för jag såg att de kanske inte skulle hänga med slå länge till. Jag tänkte att jag testar det här. Jag vet inte var idén ifrån den bara poppade upp, säger hon.

Berit placerade de frusna tulpanerna på en grindstolpe och hittills är isskulpturen lika vacker som första dagen.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN

MER OM HÄRLIGT HEMMA