Uteplats inspiration - stilsäkra tips för uteplatsen

Piffa upp trädgården med årets trender

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Foto: iStockphoto

Kommersiell text (läs mer här)

Nu längtar vi efter sol och utehäng! Terrassen, din uteplats eller din altan är den perfekta platsen för att umgås, äta gott och njuta av vår och sommar.

Här får du några heta inredningstips för en ny, fräsch uteplats.

Snart kommer vårvärmen! Äntligen får vi ta med maten ut, njuta av härliga kvällar på terrassen och läsa en bok i skuggan. Pimpa uteplatsen med gröna växter, snygga textilier och sköna utemöbler. Mixa och matcha olika material, skydda dig mot mygg, välj rätt grill och hitta din personliga stil. Och glöm inte att koppla av!

Hängstol i rotting

Foto: Broste Copenhagen

Hängstol i äkta rotting från danska Broste Copenhagen. Kryp upp med en bra bok, ta en tupplur eller njut av din favoritmat. Snygg att kombinera med mysiga kuddar och plädar. Hög kvalitet som passar alla trädgårdar och som håller i många år. Tas in under vintern för bästa hållbarhet.

Till shoppen

Mysig pläd

Foto: Made for Gifts

Ge liv till uteplatsen med tyger och textilier. En mjuk pläd är skön att svepa om sig när kylan smyger sig på en kall vårkväll. Blandning av akryl och ull gör den lagom varm även på sommaren. Filtar är också enkla att bära med sig när man byter plats, från solen på terrassen till skuggan ute i trädgården.

Till shoppen

Brickbord

Foto: Cane Line

I år vill vi vara flexibla hemma i trädgården och inte alltid sitta på samma ställe. Stora soffor på terrassen i all ära, men i år letar vi omväxling. Kanske vill du servera lunch vid barnens pool eller middag och drinkar ute i trädgården? Inga problem! Här är ett lättflyttat sidobord där bordsskivan kan tas av och användas som bricka, vilket gör on-the move perfekt som både drink- och serveringsbord.

Litet bord

Till shoppen

Vad grillar du med i år?

Här hittar du bästa råden för att köpa kolgrill och här tipsar experten om gasolgrill.

Olivträd på stam

Foto: Granngården

Det klassiska olivträdet ger en stark känsla av medelhavets varma vindar och är en snygg inredningsdetalj på både uteplatser och i uterum. Olivträdet gillar värme, sol och gärna en vindskyddad plats under sommaren.

Köp ditt olivträd hos Granngården här.


Ljuslykta

Foto: Stelton

Smarta ljuslyktor från Stelton som kan användas som mysbelysning i hemmet, både inom- och utomhus, året runt. Om lyktan lämnas utomhus i regnet ser den smarta designen till att regnvattnet rinner av sig självt. Det svarta stengodset är vattentätt och klarar av att lämnas utomhus även när temperaturen sjunker till minusgrader. Fin på alla uteplatser.

Till shoppen

Trädgårdsbelysning sten

Foto: Solhem

Fixa trädgårdsbelysning med en sten! Stenlampan lyser stilfullt med ett fast vitt sken och du kan använda fjärrkontroll för att få den att lysa i andra färger, samt med pulserande sken. Stenlamporna lyser vackert i trädgården och på terrassen och är fina att gruppera i olika storlekar. Vattentäta och kan användas i poolen, och funkar även inomhus, till exempel i badrummet.

Till shoppen

Myggdödarlampa

Foto: Stuffstore

Är du också less på objudna gäster? Prova myggterminatorn! Med den kan du enkelt skydda dig och dina nära och kära från myggor, knott och flugor. Den myggavvisande lampan laddas av nätadapter eller USB-adapter. Smart och snabb laddning för användning årets uteliv.

Till shoppen

Publisert:

Aftonbladet

/

Härligt hemma

/

Kommersiell text (läs mer här)

LÄS VIDARE

Kolgrill: Här är årets köptips

ÄMNEN I ARTIKELN

Kommersiell text (läs mer här)

Inredning

Trädgård

MER OM HÄRLIGT HEMMA

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Utomhusbelysning: Tips för trädgården

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Bli av med mygg: Bästa tipsen

Välkommen till vintage och loppis i Hammarby sjöstad