Hyra ut fritidshuset? Inred så här för gästerna

Hyr du ut ditt fritidshus – inred så här för hyresgästerna.
Hyr du ut ditt fritidshus – inred så här för hyresgästerna.

Det blir allt vanligare att hyra ut sitt fritidshus. Men hur gör man för att det ska bli riktigt attraktivt? Här är 6 tips på hur du inreder bäst för dina hyresgäster.

1. Vi vill sova gott på semestern

Sköna sängar är viktigt för att gästerna ska trivas. Då duger inte de gamla nedlegade resårmadrasserna du egentligen tänkt slänga. Gärna dubbelsängar och max en våningssäng i huset. Tänk inte att ju fler sängplatser, ju mer i inkomst, det funkar inte så.

Varje sovrum bör inte ha fler än två sängar. Köp madrasskydd till alla sängarna och tvätta dem regelbundet. Fräscha täcken och kuddar är ett måste. Kom ihåg läslampor och sängbord bredvid sängen. Det höjer trivselfaktorn. För mörkläggning krävs gardiner och rullgardin.

2. Välj rätt förvaring

Dina gäster vill så klart packa upp sina väskor Erbjud helst både en garderob och byrå i varje sovrum. Är det ont om plats kan man ha en kombinerad garderob med byrålådor underst. Sätt upp krokar i sovrummet eller en hängare på dörren.

3. Höj trivseln med bra utemöbler

Är det sommar och fint väder vill dina gäster så klart sitta ute. Bäst är om du kan erbjuda både en matplats och en mysplats. Det måste finnas plats för alla. Investera i utemöbler av bra kvalitet som håller länge. Sköna och fräscha dynor och ett bra parasoll är också ett måste. En skön loungesoffa höjer standarden och känslan av lyx.

4. Det är de små detaljerna som räknas

Det är lätt att glömma vissa saker i fritidshuset som man vanligtvis har i sitt permanenta boende. Men de små detaljerna är väldigt viktiga för att gästerna ska trivas. Till exempel en hylla i duschen till duschartiklarna och krokar till handdukarna.

5 .Personligt men inte privat

De som hyr ditt hus vill inte se alltför mycket personliga saker. Ta bort fotografier av familjen, dina toalettartiklar, lämna inte heller kvar skor eller kläder, möjligen några stövlar och regnkläder som de kan låna. Ett tips är att ha ett utrymme som kan låsas där du lägger dina privata saker i huset.

6. Trevlig och luftig inredning

Många ärver sitt fritidshus och då har man oftast kvar möbler och prylar sen tidigare. Eller så sorterar man ut saker ur sitt permanenta hem och tar dem till landet, det duger där. Försök att ha en enhetlig inredning med träslag, färger och övermöblera inte. Det ska kännas ljust och luftigt. Tänk på att alla ska kunna sitta vid matbordet och i soffan.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN