Så fyndar du på loppisen – 6 smarta tips

Av: 

Cecilia Billgren

Nina Kindbro

Letar du efter coola inredningsdetaljer? Här är tipsen i fyndjakten.

Foto: Johnér

Loppis

Inredningstidningarnas hemma-hos reportage är fyllda med de mest fantastiska loppisfynd, men hur bär de sig åt? Här är sex knep för att knipa de bästa fynden på loppisen.

Danska designmöbler, coola lampor, bestick av äkta silver och rustika inredningsdetaljer. Överallt ser vi de där fräcka detaljerna som skapar den rätta känslan i det vita ikea-havet. Men väl på loppisen hittar du mest prydnadssvanar i porslin, minimala moccakoppar och trasiga pinnstolar. Hur lyckas andra göra sådan fynd? Lugn, här är tipsen som snart leder dig till dina alldeles egna loppisfynd.

ANNONS EXTERN LÄNK

Härligt Hemma kampanj-shop: Missa inte unika erbjudanden på allt för ett härligt hem.

Shop

Våga rota runt i lådorna under borden.

Foto: Johnér

6 smarta tips för bästa fyndläget på loppisen

  1. Ta med växelpengar! De flesta använder swish i dag, men det vore ju synd att gå miste om världens fynd bara för att du fått slut på kontanter.
  2. Var nyfiken! Nöj dig inte med att bara titta på det som står längst fram på bordet, snoka ordentligt, lyft på saker, titta under bordet och i kartongerna vid sidan om. Söker du något speciellt – fråga säljaren.
  3. Ta med en rullväska! En klassisk Dramaten är guld värd under en loppisrunda, du stuvar enkelt undan dina fynd och får båda händerna fria för att undersöka nästa spännande föremål.
  4. Köp med hjärtat! Tänk inte så mycket på vad som är trendigt just nu, leta efter föremål som betyder någonting för dig i stället. Fråga gärna säljaren om det finns någon historia bakom föremålet, det kan vara minst lika värdefullt som pengar.
  5. Kom tidigt! De riktiga loppisproffsen hänger på låset, och gör du också det har du störst chans på de allra bästa prylarna.
  6. Pruta! Loppiskulturen är prutvänlig, speciellt ju senare på dagen du kommer. Kom ihåg att pruta med en leende, och begär inga rånarpriser!
Publisert:

Aftonbladet

/

Härligt hemma

/

Loppis

LÄS VIDARE

Så inredde vi på det sköna 70-talet

ÄMNEN I ARTIKELN

Loppis

Antikviteter

MER OM HÄRLIGT HEMMA

12 fyndsäkra loppis- & antikmarknader

Så fyndar du bäst på loppis – experterna tipsar

Bosse Rappne tipsar: så sköter du dina tomatplantor