Studentplakat – så fixar du det

avKarin Holmberg

Har du barn som tar studenten i år?
Då är det hög tid att börja fundera på studentplakatet.
Här är bästa tipsen för hur du fixar det bästa tänkbara.

En av de viktigaste detaljerna under studentfirandet är studentplakatet– ni vet den där skylten man håller upp med en gullig, pinsam eller rolig bild på studenten.
Skylten kan man såklart tillverka själv men det finns också många företag på marknaden där du kan beställa ett färdigt plakat.

Hitta ett bra foto

Det du behöver lägga ner mest tid på är att hitta ett bra foto. En viktig detalj att tänka på är att fotot också tål att förstoras upp ganska rejält eftersom skyltarna ofta är runt 50x70 cm för att kunna synas i vimlet.

För dig som är duktig på att texta kan det vara kul att göra skylten själv men om du oroar dig för ful handstil kan det vara smart att beställa skylten.
De flesta företagen har olika designer att välja mellan så det går ofta bra att hitta alternativ som man gillar. Skyltarna går ofta att beställa i flera olika storlekar och hör får du tänka efter vad som passar er bäst.

Tänk på storleken

En liten skylt är bra om ni åker en liten bil eller kollektivt till skolan. De är också behändiga en blåsig dag eftersom de då är lättare att hålla koll på.

Är skolan stor, många som springer ut samtidigt, eller om du är väldigt kort kan det istället vara smart att satsa på en stor skylt så att studenten enkelt kan hitta er i vimlet.
Kompletera gärna skylten med egna dekorationer som roliga ballonger, serpentiner och mjukisdjur.

Glöm inte regnskyddet

Även om de flesta planerarar för och hoppas på fint väder på studentdagen så finns som bekant inga vädergarantier. Att fixa ett regnskydd till skylten är därför smart så att den inte fördärvas om regnet öser ner.

Foto: Caluvafoto
Så fixar du bästa studentplakatet.
ARTIKELN HANDLAR OM

Studentliv

Pyssel