Storstäda smart med KonMari

KonMari-konsulten Clara ”SolClara” Johansson.
KonMari-konsulten Clara ”SolClara” Johansson.

Så här års vill vi gärna rensa ut och röja upp hemma. Men hur lyckas man så effektivt och lätt som möjligt? KonMari-konsulten Clara ”SolClara” Johansson ger sina 5 bästa tips.

1. Rensa och städa tillsammans. Tillsammans blir det roligare och lättare att komma till skott. Ta initiativ och bjud med alla i hushållet till att delta i en städfest! När ni är i gång med utrensningen blir det tvärtom svårt att sluta. Det är tillfredsställande att se hur hemmet förvandlas. Ta fram kalendern och planera in en helg redan nu.

2. Rensa steg för steg i kategorier. Gör en ordentlig utrensning i år så spar du tid för kommande år. Men ta en sak i taget, annars blir det kaos! Börja med kläder och skor, sedan tidningar och papper. Därefter badrummet och köket. Fortsätt med leksaker, hobbyprylar och inredningsdetaljer. Ta även en titt i garaget.

3. Tänk behålla-skänka-sälja-återvinna. Tänk i första hand på hållbara lösningar innan du slänger något. Rensningen går fortare och blir mer strukturerad om du bildar fem hörn. Behålla? Skänka? Sälja? Återvinna? Slänga? Ta hjälp av varandra och låt en fokusera på att fatta beslut medan den andra assisterar med att sortera och packa i påsar eller kartonger.

4. Ta hjälp med körning till återvinningen. När du gjort det stora jobbet att rensa återstår att få iväg alla saker. Det är lätt hänt att de bara blir stående hemma. Gör det enkelt genom att ta hjälp med körningen till återvinning eller välgörenhet. Appen Tiptapp är en av mina favorittjänster som jag rekommenderar alla mina kunder.

5 Vädra ur och köp färgglada blommor. När du gjort en ordentlig vårutrensning kommer ditt hem automatiskt kännas luftigare och härligare. Att avsluta städfesten med att putsa fönstren, öppna upp och släppa in frisk luft ger en ännu fräschare och friska känsla. Unna dig också att köpa färgglada blommor som ger nytt liv och höjer energin i ditt hem.

Publisert:

LÄS VIDARE

Ämnen i artikeln