Ullared bygger ut – blir lika stort som sju fotbollsplaner

Nu blir Gekås i Ullared ännu större – varuhuset bygger
Nu blir Gekås i Ullared ännu större – varuhuset bygger

Gekås i Ullared är redan Sveriges största varuhus men nu ska butiken bli ännu större – hela 12 000 kvadratmeter ska varuhuset utökas med.
– Tidigare har vi varit tvungna att bygga för att vi behövt komma ikapp och skapa plats för kunder och varor. Nu bygger vi för att fylla utrymmet med helt nya saker, förklarar Boris Lennerhov i ett pressmeddelande.

Alla som någon gång varit på Gekås i Ullared vet hur gigantiskt varuhuset är. Men det är inget som stoppar dem. Redan i dag öppnar man upp 3300 nya kvadratmeter butik, varav 600 kvadratmeter går till de 13 nya kassor som ska hjälpa till att korta ner kötiden i det gigantiska varuhuset.

Men denna utbyggnaden är bara en början. Totalt ska Gekås i Ullared bygga ut varuhuset med hela 12 000 kvadratmeter ny butiksyta.

Sju fotbollsplaner

Anledningen till utbygget är både för att skapa mer utrymme i varuhuset men också för att öppna upp för fler produkter.

– I första vändan av en större nybyggnation kommer tre avdelningar få mer utrymme, säger Boris Lennerhov, vd i ett pressmeddelande.

Hela nybyggnationen beräknas var klart 2020 och då uppgår säljytan i varuhuset till 47 000 kvadratmeter, vilket motsvarar 7 fotbollsplaner.

-De nya kvadratmeterna ligger bakom väggen vid heminredning och textil. Och det är alltså dessa två avdelningar och belysningsavdelningen, som kommer att bli rymligare. Större varor som skrymmande mattor och stora lampor, får mer plats och sortimentet utökas, säger Boris.

Får vänta till nästa år

Den som är nyfiken på varuhusets nya sortiment för dock hålla sig till tåls till nästa år. Då blir det premiär för trädgårdsmöbler i sortimentet. I samband med det öppnar ett stort showroom med uppställda möbelgrupper i olika miljöer.

-Det här är början på något helt nytt, att göra en del av den nybyggda varuhusytan till ett gigantiskt showroom med beställningssortiment där kunderna kan titta, känna och prova varorna och sedan beställa hem dem. Vår idé är ju att man ska kunna köpa allt för hemmet som får plats i en bil, men nu tar vi det ett steg längre och utvecklar oss, förklarar Boris.

Nya kundvagnar

Men mer yta är inte den enda förändringen på Gekås i Ullared. I dag är det även premiär för varuhusets nya kundvagnar, det skriver Expressen.

De nya kundvagnarna rymmer hela 50 liter mer än de traditionella kundvagnarna på varuhuset och får plats med tre varukorgar under vagnen mot två som i dag. Enligt Expressen är det en flermiljonsatsning och Gekås kommer nu ha hela 11 3000 kundvagnar i sitt kundvagnsstall.

Längre öppettider

Men mer yta och större kundvagnar är inte det enda som Gekås i Ullared förändrar i höst.

Som en bonus kommer man även att förlänga öppettiderna under fredagar och lördagar i oktober och november. Då kommer det vara möjligt att handla ända fram till klockan 22.00.

– De senaste åren har det blivit lite för intensivt, så för att slippa långa köer under toppdagarna blir det behagligare att handla färdigt i en lite mer luftig miljö, säger Boris Lennerhov till Expressen.se

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN