Badrumsinredning – så får du trendigt utan att renovera

Förnya ditt badrum med enkel badrumsinredning.
Här får du tio smarta knep på hur du får ett trendigt badrum – utan att renovera.

Skapa ett trendigt badrum utan att renovera.
Skapa ett trendigt badrum utan att renovera.

Drömmer du om ett trendigt badrum men har varken tid, lust, ork eller pengar att renovera? Lugn, det finns enkla sätt att förnya badrummet utan att det kräver allt för mycket tid eller pengar. Här är tio smarta knep för att skapa ett trendigt badrum.

Byt ut textilierna

Få saker i ett badrum ger ett så stökigt intryck som omatchade och slitna handdukar. Satsa på att köpa nya matchande handdukar i en trendig färg och passa på att skaffa en matchande badrumsmatta så har du kommit en bra bit på vägen till ditt nya uppdaterade badrum.

Just nu är olika nyanser av rosa bland det trendigaste du kan satsa på.

Svarta detaljer, naturmaterial och rosa handdukar är några av årets hetaste trender. Just de här är från H&M Home.
Svarta detaljer, naturmaterial och rosa handdukar är några av årets hetaste trender. Just de här är från H&M Home.

Byt ut handtag på badrumsmöblerna

Har du fula handtag som känns omoderna? Byt ut dem till något mer uppdaterat. I år är svarta detaljer, precis som svarta kommoder och andra badrumsmöbler, riktigt trendiga. För den som vill hålla sig till något mer neutralt funkar enkla läderhandtag eller värför inte lyxa till badrummet med klassiska guld eller mässingsdetaljer.

Rensa bland förpackningarna

Är ditt badrum översvämmat av produkter? Passa på att rensa ut och satsa gärna på produkter som har snygga förpackningar eller fyll över dina favoriter i snygga pumpflaskor.

Byt ut papperskorgen

Ett annat enkelt tips är att se över din papperskorg. Byt ut din gamla mot en trendigare variant.

Gärna en som matchar andra detaljer i badrummet så att du på ett enkelt sätt skapar en röd tråd.

Byt ut krokar och andra detaljer

Snygga krokar till handdukarna och andra detaljer i badrummet kan göra mycket för det samlade intrycket.

Glasburkar – gärna i tonat glas är riktigt heta i år.
Glasburkar – gärna i tonat glas är riktigt heta i år.

Korgar och förvaring

Försök att samla dina saker i snygga korgar, burkar eller varför inte på snygga fat. I år är olika nyanser av tonat glas det trendigaste på marknaden. Varför inte satsa på glasburkar och vaser i ditt badrum. Om du har en tvättkorg i badrummet kan det vara bra att se över även den.

Byt ut din spegel

Har ditt badrum en standardspegel? Ett enkelt sätt att skapa en lite mer personlig och lyxigare känsla är att byta ut den mot en annorlunda variant. Runda speglar är just nu trendigt i badrumsvärldenAtt skapa en spegelvägg är en av årets trender, enligt elledecoration, så varför inte satsa på att skapa den i ditt badrum.

Växter i badrummet är riktigt trendigt
Växter i badrummet är riktigt trendigt

In med växter

Trenden med växter i badrum har vuxit sig stark de senaste åren och det finns inget som tyder på att intresset har svalnat.  Att skapa en härlig oas kan ge liv i vilket badrum som helst men tänk på att växterna du väljer tåler miljön i badrummet. Satsa på någon växt som gillar fukt och klarar sig bra utan så mycket solljus.

Förmakspalm, Fjäderkalla och Svärmorstunga är tre olika växter som trivs bra i badrum enligt elledecoration.se

Byt ut badrumslampan

Ett annat knep är att byta ut badrumsbelysningen. Satsa gärna på en färg som matchar krokar och andra detaljer för att skapa en snygg helhet.

Byt ut arbetsbänken

Har du ett badrum som även fungerar som en tvättstuga så har du antagligen en arbetsbänk. Ett enkelt knep för att fräscha upp badrummet är att byta ut den mot en trendigare variant. Lite jobbigare än att byta handdukar men effekten kan bli stor om du har en tråkig variant nu.

ANNONS

Veckans deals: Koppar

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN