Årets nya växthus 2018

Publicerad:
Uppdaterad:
Egenodlade solvarma tomater och färska kryddor sätter guldkant. Här är årets nyheter för dig som funderar på att köpa växthus.
Foto: Thinkstock
Egenodlade solvarma tomater och färska kryddor sätter guldkant. Här är årets nyheter för dig som funderar på att köpa växthus.

Odla – Tips för din odling

Solvarma tomater, doftande basilika och lena små persikor. Ett eget växthus att odla i är drömmen för många men även att möblera som ett uterum. Här är ett urval av årets nyheter för dig som funderar på att köpa växthus.

Växthus i trä

”Idagårds växthus” i trä är en riktig nostalgidröm. Tillverkning sker i Lettland och växthuset levereras i moduler, klart för montering. 10 års garanti på stomme och färg. Priser från 39 900 kr, växthuset på bilden kostar 59 990 kr. www.idagard.se

Foto: Idagård
Romantisk stil i trä.

Kvadratformat

Växthuset ”Square” är ett stormsäkert och extra tåligt växthus. Passar bra för dig som bor vid kusten eller har ett utsatt och blåsigt läge. Låsbara dubbeldörrar. Formen är kvadratisk och takhöjden är generös så det passar också bra som lusthus. Pris från 52 900 kr, Willab garden.

Foto: Willab garden
Generös takhöjd.

Rustikt för odlaren

Växthuset ”Palram Glory” är knappt 6 kvadratmeter men har plats för det mesta. Det har 10 mm tjocka dubbelväggar i UV-skyddade polykarbonatpaneler. Växthuset har en bred ingångsdörr och är utrustat med planthängare, takventil, automatisk ventilationsöppnare och sidoljusfönster. 12 995 kr, Bauhaus.

Foto: Bauhaus
Litet men ändå rymligt.

Elegant paviljong

”Bruka atrium” är ett sexkantigt, elegant, svart växthus som fungerar lika bra som uterum. Växthuset är 9 kvadratmeter, har dubbla skjutdörrar och tre ventilationsfönster. 22 995 kr, Skånska byggvaror.

Foto: Skånska byggvaror
Formen ger en känsla av lusthus.

Smart form

”Aphrodite” är ett fristående växthus på 11,5 kvadratmeter med en smart takdesign som ger bra höjd i hela växthuset. Växthuset har dubbeldörrar och är byggt av kraftiga vitlackade aluminiumprofiler. Taket är av 10 mm polykarbonat och sidorna har 3 mm härdat glas. 3 sidofönster samt ventilationsluckor ovanför dörrarna. Växthuset levereras med stuprör. 49 990 kr, www.glashusen.se

Foto: Glashusen
Sluttande tak ger bra takhöjd.
Publicerad:

LÄS VIDARE

MER OM HÄRLIGT HEMMA