Bästa tipsen för ett rent badrum snabbt

Publicerad:
Uppdaterad:
Städa badrummet - snabbt och enkelt
Foto: Thinkstock
Städa badrummet - snabbt och enkelt

Hus och hem

Ett fräscht och rent badrum är bland det viktigaste i ett hem.
Ibland tar det inte lång tid innan det känns sunkigt igen - trots att du precis städat.
Med de här enkla knepen har du alltid ett rent och fräscht badrum.

Gammal tandkräm i handfatet, hårtussar och shampoorester i duschen. Ja, det tar inte lång tid innan det blir småsunkigt i badrummet, oavsett om du nyligen städat. Tricket är att städa lite hela tiden för att behålla den fräscha känslan. Här är fem snabba tips för ett skinande rent badrum.

1. Putsa spegeln

Spraya fönsterputs på spegeln och torka av, uppifrån och ner, torka gärna med tidningspapper. En skinande ren spegel gör mycket för helhetsintrycket - och det bästa av allt det tar inte mer än två minuter. Vill du inte att spegeln ska imma igen kan du smörja in den med raklödder och sedan torka bort det med en trasa.

2. Skrubba toaletten

Använd wc-rent inuti toaletten och gör rent resten medan medlet verkar. Spraya rengöringsspray eller gör egen genom att blanda saften från en citron, fyra delar vatten och två delar såpa, det gör toan skinande ren. Blandningen fungerar även utmärkt i resten av badrummet. När du är klar skrubbar du ordentligt rent inuti toalettskålen med hjälp av toalettborsten.

3. Ta bort fläckar

Ta bort tvålfläckar, shampoorester och gammal tandkräm med rengöringsmedel eller citron- och såpblandningen upphällt i en sprayflaska (se punkt 2). Torka av allt med en trasa eller hushållspapper. Se till att använda en tvålkopp eller flytande tvål för att slippa tvålrester så håller sig handfatet rent.

4. Håll duschdraperiet rent

Låt duschdraperiet hänga fritt så att det får torka ordentligt, det kommer göra att det håller sig fräscht mycket längre. Spraya gärna nedre delen av draperiet med rengöringsspray mellan varven så håller du smuts och mögel borta - och slipper gula missfärgningar längst ner.

5. Byt ut textilier

Se alltid till att ha rena handdukar och en ren badrumsmatta, det gör mycket för helhetsintrycket - och är enkelt fixat.

Publicerad:

LÄS VIDARE

MER OM HÄRLIGT HEMMA