Dagens namn: Lovisa, Louise
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan

Matspanaren: Quorn

Istället för kött - quorn!

Foto: DANIEL PEDERSEN

Vad: Quorn är ett vegetariskt alternativ till kött, fågel och fisk. Det tillverkas av svampprotein och är väldigt proteinrikt och fettsnålt. Dessutom innehåller quorn mycket fibrer, lika mycket som bönor och ärtor.

Eftersom quorn är så rikt på protein och fibrer ger det en mättnadskänsla som sitter i länge.

 

Var: Quorn har funnits på den svenska marknaden sen 1999. Du hittar quorn i välsorterade livsmedelsaffärer. Antingen i frysdisken i form av filéer, färs eller bitar, eller i färdiga rätter.

 

Hur: Quorn påminner om kyckling i konsistensen. Smaken är mild så var inte rädd för kryddor när du lagar mat med quorn. Det går alldeles utmärkt att marinera quorn, örtor och kryddor absorberas ovanligt bra.

 

Tillaga quorn: Du kan tillaga quorn på samma sätt som kött eller fisk. Du kan till exempel steka, ugnsbaka, grilla eller tillaga quorn i mikrovågsugn.

 

Kul att veta: Quorn krymper inte vid tillagning, till skillnad från till exempel kyckling som förlorar cirka 20 procent av sin vikt.

 

Källa: www.vegetariskt.com

 

Ammi Bohlin