Aftonbladet
Normal text Stor text Extra stor text
Textstorlek:

Matspanaren: Pumpafrön/pumpakärnor

Foto: per björn

Vad: Pumpafrön är just frön från pumpan.

 

Varför: Pumpafrön innehåller mycket kalium, magnesium, fosfor, järn, zink och betakarotin.

 

Hur: Pumpafrön funkar både i bakverk och i mat. Speciellt bra i bröd eller i sallader. Dessutom är de jättegoda att äta rostade och lättsaltade som snacks. Ugnsrosta hemma i ett par minuter och krydda med havssalt, mycket nyttigare än chips.

 

Var: I hälsokostaffärer eller välsorterade livsmedelsbutiker. Ofast bland frön och flingor.

 

Bra att veta: Pumpafrön är bra mot prostatabesvär.

 

Källa: Masesgården


Utskriftsdatum:
Publicerad: 2006-04-21
Webbadress: https://www.aftonbladet.se/incoming/article10805802.ab
© Aftonbladet
Tipsa oss!
MMS & SMS: 71000
Mejla: tipsa@aftonbladet.se
Ring: 08 - 411 11 11