Dagens namn: Maurits, Moritz
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan

Förbannad Skifs går på knockout

Showen med Lennie Norman bjuder på en blivande klassiker

Radarpar Lennie Norman och Björn Skifs kompletterar varandra i växlingarna mellan musik och komik.   Radarpar Lennie Norman och Björn Skifs kompletterar varandra i växlingarna mellan musik och komik. Foto: Karin Törnblom

Se upp Dressman. Se upp fåfänga kändisar. Se upp giriga sjukhem som vanvårdar åldringar.

Här kommer Björn Skifs och han är förbannad.

Sveriges suveräna showman slår knockout igen.

Björn Skifs och Lennie Norman är gamla medspelare och privata lekkamrater. De är ett bra par på scen.

Lennie Norman kommer först in ensam och spelar bas. Björn Skifs gör entré och sången visar sig vara Rolling Stones ”(I cant get no) satisfaction” i ett läckert tillbakalutat arr.

Hånar Dressman

De två fortsätter växla mellan musik och komik, är på scen hela tiden men byter roller. Ibland flyter ansiktena ihop. De är lika roliga. De är inte lika bra sångare, för att uttrycka det barmhärtigt, men var inte säker på vem som får ta ton i ”Michelangelo”.

Dressman hånas i ett nummer för att de förstört Rolling Stones image. Lennie Norman sjunger en fantastisk välskriven satir på temat ”När man är en glad pensionär” om lidande äldre.

Duo på citra

Kvällens bästa nummer är ”Ovan där” omskriven till ”Ovan här”. Det är en nidbild av kändisvärlden och showens två stjärnor kompar sin duett på varsin cittra.

En blivande klassiker.

Björn Skifs gör en handfull sånger från senaste albumet, ”Break the spell”. Jag gillar också deras val av covers. The Beatles ”Blackbird”, James Taylors ”Traffic jam”, ”I´ll be there for you” från tv-serien ”Vänner”, och en ömsint version av Simon & Garfunkels ”Feeling groovy” som extranummer.

Briljant regisserat

2010 gjorde Björn Skifs succé med en storslagen show med dansare, akrobater och jättescen. Här är allt mindre.

Men lika smart och varierat. Regissören Pernilla Skifs är briljant på att ge varje nummer en ny utformning. Det dansas. Det sjungs snygga stämmor. Spelplatsen ser ut som en replokal.

Kvällen går från ”Satisfaction” till finalsångens text ”All I wanna be is satisfied”.

Mycket tillfredsställande.