Dagens namn: Helga, Olga
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan

Fick dragkrok i rumpan

På en sån här åkattraktion i Furuviksparken inträffade en olyckliga incident – en man fick dragkroken bak på bilen i ändan.   På en sån här åkattraktion i Furuviksparken inträffade en olyckliga incident – en man fick dragkroken bak på bilen i ändan.

Besöket på nöjesparken tog ände med smärtsam förskräckelse.

Dottern ville ha sällskap i en karusell och pappan satte sig på minibilen – och fick dragkroken rakt upp i stjärten.

– Det är en extraordinär händelse som man inte ens kan fantisera om, säger Erika Rydstrand, marknadschef Furuviksparken. 

Den ytterst ovanliga händelsen inträffade på Furuviksparken i Gävle. Den 31-åriga pappan var med dottern på nöjesparken för att fira hennes födelsedag. Men dagen blev inte som de tänkt sig. När dottern skulle sätta sig i minilastbilen vid attraktionen "Trafikplatsen" ville hon inte åka själv. Varpå pappan ställde upp och klev på den gula lilla bilen.

– När han sätter sig ner i sätet får han upp metalldelen som står upp i stjärten och det kommer så olyckligt att det träffar i anusområdet, säger Mikael Hedström, presstalesman Gävleborgspolisen.

"Extraordinärt"

På grund av de uppkomna skadorna fick mannen senare uppsöka sjukhus och han ska ha fått blodförgiftning till följd av händelsen.

Attraktionen "Trafikplatsen har funnits på Furuvik i drygt tio år och någon liknande olycka har aldrig hänt tidigare. Inte heller har de kunnat förutse att den skulle inträffa.

– Det är en extraordinär händelse som man inte ens kan fantisera om, säger Erika Rydstrand.

Men det kommer inte att hända igen, efter söndagens olycka tog nöjesparken bort metallpinnen på lastbilen.

I "Trafikplatsen" får barn köra olika modeller av minibilar på asfalterad väg. Fordonet som pappan och dottern skulle åka på var en lastbil där man genom en dragkrok uppe på fordonet kan koppla på ett släp.

Olyckan polisanmäld

Pappan kontaktade själv personalen och berättade att han gjort sig illa och trasat sönder sina byxor på barnkarusellen.

– Eftersom de gick sönder tyckte vi att det var schysst att han fick ett par nya byxor att sätta på sig, säger Erika Rydstrand.

Huruvida mannnen kan komma att få mer ersättning för det smärtsamma nöjesparksbesöket är ett ärende för Furuviksparkens försäkringsbolag. En av mannens anhöriga har anmält olyckan till polisen som rubricerar det som vållande till kroppskada. En förundersökning är inledd och pappan kommer så snart det är möjligt att höras om händelsen. Enligt uppgifter till nöjesparken är pappan på bättringsvägen.