Dagens namn: Sigvard, Sivert
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan

Vargen dödade Lisbeths hund

Hörde dödsskriket – såg lilla Elle i rovdjurets käft

Två attacker på tre dagar – en varg sprider skräck i det lilla samhället.

Lisbeth Fribergs hund Elle slaktades av rov­djuret.

– Jag hörde dödsskriket, säger hon.

En vovve kvar. ”Det känns olustigt att ha varg intill knuten”, säger Lisbeth Friberg, som håller hårt i Elles kompis Nemo.   En vovve kvar. ”Det känns olustigt att ha varg intill knuten”, säger Lisbeth Friberg, som håller hårt i Elles kompis Nemo.

Lisbeth Friberg, 59, bor i samhället Västergransjö utanför Sollefteå med sin man och deras husdjur. I onsdags morse släppte hon som vanligt ut sina två hundar Elle och Nemo på gården.

”Det var en chock”

Det slutade i en tragedi.

– Jag stod inomhus när jag hörde dödsskriket, det skar i mig, säger Lisbeth.

Hon sprang till fönstret och såg då sin Elle, en ovanlig korsning mellan en chihuahua och en nakenhund, i käftarna på vad hon senare förstod var en varg.

– Den bilden kommer jag få leva med länge, det var en chock.

Lisbeth tänkte först inte att det var en varg som dödat Elle. Det var först när hon konsulterade en jägare som hon förstod att det måste röra sig om ett rovdjur: En hund skulle ha bitit ihjäl Elle på plats, medan det är typiskt för vargar att ta med sig bytet.

”Flera incidenter”

– Det är klart att det känns olustigt att ha varg intill knuten, säger Lisbeth.

Lars Wiklund, viltförvaltare på länsstyrelsen i Västernorrland, berättar att en liknande vargattack i samma område rapporterades i går.

– En hund attackerades av en varg, men klarade sig. Det är ovanligt med flera sådana här incidenter på så kort tid, säger han.

 Aftonbladet