Dagens namn: Maj, Majken
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan

”Hoppas Lena PH får en chock”

Här övar de inför dansen med Lena Philipsson i morgon

Nytt för i år på Pride är att festivalen har sin egen dans. I dag genomförde dansarna en flashmobb på Segels Torg – ett första test inför paraden i morgon.

– Dansen vill locka till att vara med en gemenskap, säger Malin Wiskari, en av koreograferna bakom dansen.

Pridefestivalen har för första gången fått en egen dans. Balettakademin ligger bakom initiativet och i dag samlades ett hundratal människor för att delta i en flashmobb på Sergels Torg för att visa upp dansen.

”Sanningens ögonblick”

Men strax innan dansen skulle börja var Malin Wiskari, en av koreograferna bakom dansen, orolig om folk skulle komma.

– Dansen vill locka till att vara med en gemenskap, men det är lite sanningens ögonblick. En flashmobb handlar om att överraska i ett offentligt rum och vi hoppas att folk kommer.

Dansade till "Du följer väl med"

Och visst kom det dansare. När den officiella Pridelåten, Lena Philipssons "Du följer väl med," sattes på högtalarna började folk dansa i takt och på de flesta håll verkade dansen vara rejält inövad.

– Det känns väldigt ärligt och spontant att göra någonting sådant här i Stockholm, sa Sussi Engvall, 48, en av deltagarna i flashmobben.

Hoppas på att chocka Lena PH

I morgon när Pride avslutas med den klassiska paraden hoppas Malin Wiskari att alla festivaldeltagare kommer att dansa när låten "Du följer väl med" dunkar ut i högtalarna.

– Hoppas Lena PH får en chock när alla börjar dansa, säger Malin.

 

Vill du lära dig hur dansen går till? Klicka på länken