Dagens namn: Emanuel
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Mille Markovic, 52, sköts ihjäl med fyra skott.

Mördarna siktade mot huvudet eftersom de visste att han bar skottsäker väst, uppger en poliskälla.

I natt jagade polisen två mördare som tros ha flytt

i en vit Toyota Corolla med släckta lysen.

Mille Markovic hittades död i förarsätet i en bil nära sitt hem i Ulvsunda i västra Stockholm strax efter klockan 18 i går.

Boende i området säger att de hört flera skott avlossas och sett en vit bil rivstarta och lämna platsen med släckta lysen. Bilen Markovic färdades i stod då fort­farande kvar på tomgång. Han blödde från huvudet.

Polisen spärrade av mordplatsen och tog upp jakten på två män i en ­Toyota Corolla, enligt uppgifter till Aftonbladet.

Sent i natt arbetade kriminalteknikerna fortfarande på platsen.

Polisen saknar signalement på mördarna.

– Vår förhoppning är att komma i kontakt med fler vittnen till händelsen, säger Lars Byström, pressinformatör på Stockholmspolisen.

Dömts för flera brott

Mille Markovics namn har förekommit i svenska polisutredningar i flera ­decennier. Han har dömts för flera brott, bland annat misshandel, olaga hot och förberedelse till utpressning – och skaffat sig många fiender.

Så sent som i fjol åtalades han för an­stiftan till mordförsök på sin tidigare ­kompanjon ­Michael Badelt – ­flera skott hade avlossats mot porrklubben Privé

i Stockholm.

Åtalet lades ned efter att ett vittne tagit tillbaka sina uppgifter under pågående rättegång.

Senare sa vittnet att om inte han hade angett Mille Markovic till polisen hade både han och Markovic ­varit döda för länge sedan, skriver Dagens Nyheter.

Det fanns en tydlig hotbild mot Markovic, uppger en poliskälla för Afton­bladet. Därför ska han, sen lång tid tillbaka, aldrig ha gått ut utan skottsäker väst. Enligt Aftonbladets källa misstänker polisen att ­mördarna kände till västen och siktade mot hans huvud.

Larmades till klubben

Kort efter mordet på ­Markovic fick polisen larm om maskerade män som ska ha bankat på porten till porrklubben Club Privé. Klubben ägdes tidigare av Markovic. Under flera år har han varit i en infekterad konflikt med den nuvarande ägaren, hans tidigare ­affärskompanjon Michael Badelt.

– Det var ett missförstånd. Jag var själv där nere och det var min egen personal som kom dit, säger ­Michael Badelt.

Badelt säger att han inte har haft kontakt med ­Markovic på ett år. Han vet inte mer om dödsskjut­ningen än det som står i tidningarna.

– Jag har ingen aning om vem som kan ligga bakom mordet. Men har man hållit på så länge och trakasserat folk, som jag vet att han har gjort, kan listan göras lång, säger han.