Dagens namn: Tekla, Tea
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan

Schyffert i S-kampanj på nätet

Komikern Henrik Schyffert, 45, är rösten bakom Socialdemokraternas nya valfilm på Youtube.

Lönen för hans arbete - dubbla biljetter till S valvaka i Stockholm.

– Vi har alla typer av människor som vill hjälpa till på olika sätt, säger Lisa Hedin, kommunikationschef (S).

I filmen "Framtidskontraktet för Stockholmsregionen" slås fast att Stockholm står inför ett vägval i form av fortsatta skattesänkningar eller gemensamma investeringar. Rösten som läser upp de politiska budskapen från S tillhör komikern och artisten Henrik Schyffert och bakom idén står det löst knutna pr-nätverket Smedjan, som består av personer som på ideell basis hjälper Socialdemokraterna i deras valarbete.

Schyffert har tidigare kommit ut som socialdemokrat och han har också förekommit i en del sammanhang med S-anknytning. Bland annat agerade han publikuppvärmare inför dåvarande partiledaren Mona Sahlins tal under politikerveckan i Almedalen 2008.

Pr-proffs hjälper till

Lisa Hedin som är Socialdemokraternas kommunikationschef i Stockholm berättar att Henrik Schyffert fick frågan om att medverka i valfilmen – och att han tackade ja.

– Som ersättning för jobbet fick han två biljetter till vår valvaka, säger Lisa Hedin som är Socialdemokraternas kommunikationschef i Stockholm.

Enligt Lisa Hedin är Henrik Schyffert en av de personer som velat hjälpa till i valarbetet på olika sätt. Andra finns i till exempel Smedjan.

David Orlic, som leder nätverket, är en av dem.

– Alla i Smedjan är proffs på kommunikation till yrket. Vi tycker att Stockholm förtjänar en bättre, mer framtidsinriktad politik och vill gärna hjälpa till att förverkliga den, säger han.

Aftonbladet söker Henrik Schyffert.