Dagens namn: Gudrun, Rune
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan

Påkörd av backande ambulans – dog

Förundersökning om vållande till annans död inledd

En man i 80-årsåldern blev påkörd av en backande ambulans i Täby på måndagen och hamnade under fordonet.

Han avled senare av sina skador.

– Vi vet inte vad som orsakat hans död, men det finns sannolikt en koppling till händelsen, säger Christer Sandström, informationsansvarig på polisen i Roslagen.

Det var vid lunchtid på måndagen som en ambulans kallades till ett larm i Täby, norr om Stockholm.

– Ambulansen var på en akututryckning till ett bad. Det var brådskande eftersom någon fått en allergichock. Personalen hade fått fel adress och föraren behövde backa. I samband med det backade de på farbrorn, som delvis hamnade under ambulansen, säger Christer Sandström, informationsansvarig på polisen i Roslagen.

Senare dog mannen, som är i 80-årsåldern. Hans anhöriga är underrättade, enligt polisen.

”Tragiskt för alla”

– Vi har inlett en förundersökning, som är åklagarledd, om vållande till annans död. Föraren är misstänkt, säger Christer Sandström och tillägger:

– Vi vet ännu inte vad som exakt orsakat mannens död, men det finns sannolikt en koppling till händelsen. En obuktion ska genomföras.

Initialt bedömdes händelsen som en ren trafikolycka. Mannen fick en höftskada, som inte bedömdes allvarlig eller livshotande.

– Det är tragiskt för alla inblandade. Självklart är det så att om man backar en bil har man en egen skyldighet att inget händer, säger Christer Sandström.