Dagens namn: Pontus, Marina
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan

Ny nätpedofil avslöjad

Misstänks ha kopplingar till Husby-pedofilen

Ännu en nätpedofil har avslöjats och utreds nu för sexbrott mot ett 20-tal flickor.

Mannen är 23 år och bosatt i Örebrotrakten.

Under förundersökningen har polisen hittat kopplingar till pedofilhärvan i Husby, skriver Nerikes Allehanda.

Ärendet mot mannen inleddes i januari då han också blev häktad för övergrepp mot fyra barn.

Brottet rubricerades då utnyttjande av barn för sexuell posering. Han hade förmått dem att låta sig fotograferas framför sina datorer.

Är runt 15 år

När polisens utredare börja undersöka innehållet i mannens dator hittades ännu fler offer, sammanlagt ett 20 tal. De flesta är flickor omkring 15 år.

– Några är något äldre och några är hemmahörande i länet men det är utspritt i hela Sverige, säger Christina Hallin, chef för Örebropolisens barn- och familjevåldsrotel, till Nerikes Allehanda.

23-åringen har utgett sig för att vara någon annan och har enligt misstankarna även utsatt en del av flickorna för sexuellt ofredande och förtal.

Kopplingar till Husbypedofil

Christina Hallin uppger för tidningen att det också finns kopplingar till den 28-årige nätpedofilen i Husby, som åtalades i går för brott mot inte mindre än 68 pojkar och flickor – det mest omfattande åtalet någonsin i Sverige i denna kategori.

Under hot om att sprida de bilder och filmer han fått av flickorna har han sedan utpressat dem att utföra allt grövre poseringar, och även sexuella handlingar framför kameran – vissa så grova att flickorna skadats.

Hoten har bestått i att han skulle sprida materialet på internet, vilket han också i flera fall gjort.

Exakt vilken koppling Örebroärendet har till Husby vill Christina Hallin inte uppge med hänvisning till att förundersökning fortfarande pågår.