Det är att vara en skithög i kubik

TEKNIK

Det finns människor som tycker att otrohet ”inte är hela världen”.

”Om man lever ett helt liv tillsammans så är det klart att man kommer trilla dit”, säger de och verkar mena att människor inte är människor med hjärna och känslor och konsekvenstänkande. Att vi är vilt pippande kåtapor eller små barn helt utan impulskontroll. ”Nej, nu trillade jag dit och landade naken med mitt kön på någon annans kön, igen, jag vet inte vad som hände!”

Tänk så mycket otrohet som pågår just nu. Så många människor som sårar varandra. Skilsmässor, barn på byn och könssjukdomar.

För sådant ­pratas det inte så mycket om.

Det handlar mest om; ”Hur går man vidare efter en otrohet?”.

Väldigt många vill inte gå vidare, alls. De vill bara vrida tillbaka klockan till den skonsamma tid i ovetskap då man inte hade hamnat mitt i livets helvete.

Vissa hatar och ältar resten av livet.

Att välja (för det är ett val – prata inte om sexmissbruk med mig, jag får eksem) att ­inleda en sexuell relation med en tredje part är ett svek som svider långt in i själen under en lång tid. Och då ska liberala sexmänniskor strö salt i såren genom att ­påstå att det inte är så himla farligt. Hoppas att ­deras liberala älsklingar kommer hem med flugor på trumpeten så får vi se hur liberalt och härligt livet ter sig sedan.

En annan kategori i gruppen skitsnackare är de som menar att psykisk otrohet är värre än den fysiska. Att det är värre att tänka på någon annan, vara kär i någon annan.

Nej, det är det inte.

Först kommer känslorna, sedan kommer samlagen.

Om du berättar för din fru eller sambo eller pojkvän att du har blivit kär i någon annan så är det kniven i örat. Men om du berättar att du älskar någon annan och redan har lämnat och dessutom ligger med det nya ­objektet är det knivar överallt.

Men om vi faktiskt ska gradera vilket som är värst så är väl ändå ett medlemskap på en otrohetssajt att vara en skithög i kubik.

För mig, och de flesta andra, är sex inte bara sex. Sex är ­något intimt. Visst kan man ha sex hit och dit om man är singel, jag är inte Alf Svensson, men sex med andra när man lever med någon är skadligt. Hjärtat går sönder.

Kärleken kommer och kärleken går, sådant är livet, men att medvetet logga in för att planerat såra den man borde skona, det är fullständigt obegripligt. Smutsigt är bara förnamnet, denna kommers i kränkning.

Och nu finns alltså ett företag som förmedlar kontakten ­mellan dessa satans ­svikare. Dessa satans svikare som ­inte tänker på att ett samlag aldrig är bara ett samlag.

Veckans wow

Varför är det okej att tjata oss skevtrutade om Juholts mustasch? För att han är man? Hur skulle det se ut om vi diskuterade Maud Olofssons mustasch?

Veckans västa

TV4 satsar nytt och ­låter fyra brudar tävla om bästa bröllopet. Jag är inte missunnsam, ­inte det minsta, men blir ­sugen på att sälja in programidén ”Vem kan vara ihop längst utan att gifta sig?”

Malin Wollin

ARTIKELN HANDLAR OM