Carola får huvudroll i tv-show

Kopior tävlar om att låta mest som sångerskan i planerad storsatsning

TEKNIK

Från artist till tv-stjärna.

Nöjesbladet kan avslöja Carola Häggkvists tv-satsning.

– Den förfrågningen finns och jag tittar lite på den, säger hon.

Förra veckan spelade stjärnan in ett testavsnitt av ett nytt tv-koncept.

Underhållningsprogrammet går ut på att män och kvinnor ska imitera några av Sveriges största artister. En känd jury, som endast får lyssna på deltagarna, bedömer vem som låter mest som exempelvis den trefaldiga schlagervinnaren Carola Häggkvist, 44, och försöker urskilja vem som är originalet eller kopian.

Unika röster

Det blir en ny kändis i varje avsnitt.

– Vi tar vår generations största svenska artister, med de mest unika rösterna och med de röster vi trodde var helt okopierbara. Vanliga människor får sedan tävla om vem som sjunger mest likt originalet och det roliga är att de får tuffast möjliga motstånd, originalet själv. Inspelningen gick över förväntan, säger Amanda Schulman, genrechef på tv-produktionsbolaget Mastiff.

Gillar idén

Carola blev först ut att testa formatet, som har utvecklats av Zodiak Television. I testjuryn satt bland andra Bert Karlsson.

– Vi gillar vår idé och vi får se om allt går att genomföra, säger Charlie Nyblom på Zodiak Television.

Nyblom poängterar att projektet ännu är på utvecklingsstadiet, vilket betyder att man testar om formatet över huvud taget fungerar.

– Det är en idé som ska provas, säger han.

Just nu klipps testinspelningen från förra veckan.

Vilken kanal programmet ska sändas i är ännu inte klart. På tv-mässan i franska Cannes i april ska förhoppningsvis några av de svenska tv-kanalerna nappa på idén.

En stor hyllning

– Vi tror jättemycket på det här formatet och vi har redan fått intresse från de svenska tv-kanalerna. Vi vill ha de största artisterna med unika röster. Att de är så pass stora så att folk kan imitera dem. Det blir som en hyllning till artisten, säger Amanda Schulman.

När Nöjesbladet träffade Carola Häggkvist häromveckan var hon förtegen om hennes medverkan i programmet. Det är en av många tv-förfrågningar som landat på Carolas bord.

– Det är en tidsfråga om jag hinner, säger sångerskan.

Bolag inom multinationella Zodiak-koncernen har tidigare producerat ”Millennium”-trilogin, ”Wallander”-filmerna och diverse tv-program i USA och Storbritannien.

ARTIKELN HANDLAR OM