Så var första dagen på nya jobbet

TEKNIK
Foto: Foto: BJÖRN LINDAHL
I går på förmiddagen diskuterade Håkan Juholt avregleringen inom järnvägen med banarbeteare i Sundbyberg.

klockan 11.40

Chattade med Aftonbladets läsare.

klockan 13.00

Mötte banarbetare vid Seko i Sundbyberg och diskuterade avregleringarna inom järnvägen.

”Jag har haft en kort natt. Jag var på resande fot i går och sedan var jag i gång klockan 07 i dag med telefonsamtal med enskilda. Jag har förberett en del praktiska saker och fått mitt nya arbetsrum”, sa Juholt innan han gick in på mötet.

Efteråt, innan han lämnade, sa han:

”Nu ska jag göra någonting som har väldigt stor betydelse för Sveriges framtid i ungefär två timmar. Sedan ska jag återvända till riksdagen och fortsätta med planeringen och ringa ganska många samtal. Det är mycket som ska hända nu”.

strax före 14.00

Anlände i Säpo-bil till en vän i en Stockholmsförort där han åt en lätt lunch. Efteråt, ännu ovetande om att DI

publicerat uppgifterna om

domen mot hans flickvän, sa Håkan Juholt till Aftonbladet:

”Nu tar jag mig tillbaka till riksdagen, jag ska ringa utomlands. Och sedan ska jag stanna kvar där på ytterligare några möten i riksdagskansliet till ganska sen kväll. Någon gång framåt kvällen ska jag läsa en rapport jag har fått som beskriver finanskrisens konsekvenser för medborgarna och vilka instrument som politiken skulle kunna använda sig av. Jag ska också försöka hinna med något privat under kvällen.”

På eftermiddagen

Anlände till Socialdemokraternas riksdagskansli i Gamla stan. Han var där inne i ungefär en timme innan han kom ut och svarade på Aftonbladets frågor om partnerns brott.