Raggade kvinnor på internetsida

Tidigare bekant om 47-åringen: Han
har ställt till det för sig genom åren

TEKNIK

HALMSTAD. Den anhållne 47-åringen bor bara några mil från ödehuset.

Han delar lägenhet med en nära släkting – som var hemma när polisen­ hämtade mannen i förrgår.

– Det var fruktansvärt, säger den anhörige.

Foto: Foto: AFTONBLADET
I sextortyrkammaren hittades bland annat lädermasker, en madrass, selar, dildos och kedjor. 47-åringen som nu är anhållen misstänkt för olaga frihetsberövande har tidigare dömts för olika brott och varit inblandad i en lång rad tvistemål. Han har också suttit i fängelse för att ha hotat att döda en kvinna.

Enligt polisen gick det lugnt till när 47-åringen hämtades till förhör i måndags eftermiddag. I går morse noterade grannarna hur polisen besökte adressen igen.

”Var impulsiv”

– Han var impulsiv, en sån som chansade. Han har ställt till det för sig själv genom­ åren, säger en tidigare klasskamrat.

Den gripne mannen har länge varit aktiv på ett sexforum på nätet. Mycket pekar­ på att det är där han raggat kvinnor till öde­huset. ”Söker undergivna slynor till min tortyrkällare”, skrev han i en annons förra året.

47-åringen är ett välkänt ansikte på hemorten. Han har drivit ett företag och beskrivs som en profil i nöjeslivet.

På Facebook är han vän med en rad kända svenska kvinnor – men ingen av dem säger sig känna mannen:

”Känns obehagligt”

– Jag har tusentals vänner och godkänner dem som frågar, men det känns så klart obehagligt att han sökt sig till mig, säger en av dem.

47-åringen har tidigare dömts för olika brott och varit inblandad i en lång rad tvistemål. Förra året stämde han – utan framgång – staten på tio miljoner kronor.

Och för två år sedan dömdes han för att ha hotat att döda­ en kvinna han tidigare levt med. Straffet blev tre månaders fängelse.

Nekar till brott

I måndags anhölls han misstänkt för människorov, men nekar till brott.

Det förfallna huset vid motorvägen i halländska Vrangelsro ägs av en annan person. Redan för ett år sedan beslutade ägaren att det ska rivas.

– Det känns bra att polisen har nått ett genombrott. Det minskar spekulationerna. Jag har aldrig hört talas om mannen i fråga, säger en medlem i ägarfamiljen.

ARTIKELN HANDLAR OM