Stoke utklassade Bolton

TEKNIK

Stoke krossade Johan Elmanders FA-cup-drömmar.

Efter 5–0-uppvisningen på Wembley är nu Stoke i sin första FA-cup-final någonsin.

– Det går inte att beskriva i ord. Fantastiskt!, säger försvararen Andy Wilkinson.

”Bara” en match skiljde Johan Elmander och hans Bolton från en FA-cup-­final men de fick en mardrömsstart som de aldrig hämtade sig i från.

Svensken fick en dålig passning från Paul Robinson utanför eget straffområde som han bara kunde styra med klacken. Den förlupna bollen tog Matthew Etherington hand om och placerade in 1–0 bakom för dagen tveksamme Jussi Jäskelainen i Bolton-målet.

”Visar att de har fel”

Sen var det tappen ur. Robert Huth satte 2–0 och Kenwyne Jones placerade kyligt in 3–0 på Jermaine Pennants snygga genomskärare innan det gått en halvtimme.

– Folk säger så mycket saker om oss. Men i dag visar vi dem att de har fel, säger Stokes kantspringare Matthew Etherington till Sky Sports.

Hela Stoke-lägret firade finalplatsen med fansen på Wembley. Klubben som är ligans äldsta lag, bildat 1863, tog sig för första gången till den klassiska finalen.

– Fansen har varit fantastiska, det var som en hemma­match för oss. Jag är ­lite tagen, men jag ska njuta nu och sen fokusera på finalen, säger Jon Walters som stod för både 4–0 och 5–0-målet i andra halvlek.

Erik Karlsson