Fyraåringseliten mest intressant

TEKNIK

Tätt på given nu.

Tävlingar på Solvalla onsdag, fredag, lördag och söndag.

Vi kommer att starta totalt 29 hästar under de här dagarna.

Tyvärr blev det inget deltagande i Elitloppet för vår del men det är många andra fina lopp som ska avgöras. Den som kunde varit aktuell var Nu Pagadi och han blev tidigt avskriven. Höjdpunkten bland våra hästar är egentligen Fyraårseliten.

Formula One kommer ut i ett lopp som det är stor klass på. Det loppet är nog det mest spännande för oss under helgen.

I och med att fredagen har fått ett lyft är det dessutom högre klass än vad det brukar vara. Det är mycket pengar att köra om under de här festliga dagarna.

Försöken till Elitloppet blev till slut bra och det är väldigt jämna heat på förhand. Det finns ingen utpräglad favorit som jag ser det i det här läget. Många kan vinna.

En del frågetecken finns här och där. Om jag absolut måste säga vem jag tror tar hem Elitloppet 2011 får jag ta Arch Madness.

Han var imponerande i Oslo men man ska också tänka på att han fick ett perfekt lopp där. Han är ingen given vinnare.

Som jag ser det nu på förhand kan hälften av deltagarna ta hem finalen. Sedan är det naturligtvis mycket enklare att tippa

efter att försöksloppen har körts.

Det som är viktigast för möjligheterna är inte bara dagsform utan framför allt vilket spår hästarna sedan får i finalen.

Onsdagstävlingarna i dag blir uppvärmning. Vi har som sagt 29 hästar som startar från onsdag till söndag och det är okej.

Visst ska några av dem kunna vara med och kriga om segern, men det är tuffa lopp. Tittar man på startpoängen för att komma med är det en viss skillnad mot andra helger när V75 och V65 körs. Det ska det vara.

De fem som startar i dag får vi nog ligga lite lågt med. Känns faktiskt inte som några riktigt heta segerkandidater på förhand.

Finoro (V64-1) hoppade från början senast. Det brukar han inte. Var förhoppningsvis en tillfällighet. Har svårt att räcka men har rätt bra form. Rätt distans, står rätt inne i loppet men är inget vinstbud.

Celebration X.L. (V64-1) blev kvar senast med krafter kvar i en dålig rygg. Har ett dåligt läge här. Jobbar okej men inte mer. Är inte i absolut toppform. Med tanke på läget kanske det kan bli tufft för honom då.

Nero Capar (V64-1) har varit bra länge. Gick också bra i kvalet till Kungapokalen även om han inte fick några pengar. Han får en tvåa eftersom det är 1 600 meter och bakspår. Då är det inte så lätt att komma till.

Sergeant Pepper (V64-2) har gjort det bra. Ser inte mycket ut för världen men gör vad han kan hela tiden. En positiv häst men möter någon som är för bra. Får nog tufft.

Bart Sjöhammar (V64-5) har inte fått till det på ett tag. Det är också ett frågetecken kring formen. Fick ett tungt lopp senast men var ändå inte bra. Får svårt att vinna.

Stig H Johansson

ARTIKELN HANDLAR OM