– Jag kan bli en av världens bästa spelare

Hedwall vinnare på touren

TEKNIK

Caroline Hedwall, 22, har av experter kallats Sveriges största talang sedan Annika Sörenstam.

I går visade hon varför.

I sin första säsong som proffs slog hon till med en tidig seger i ­europatrouren.

– Jag har potential att kunna vara uppe bland världens bästa spelare, säger Hedwall till Sportbladet.

Caroline Hedwall gjorde en strålande amatörkarriär och gick över till proffs rankad som etta på collegerankingen i USA.

I går visade Stockholmstjejen att hon kan vara etta även bland proffsen. Hon spelade hem 52 500 euro, motsvarande drygt 460 000 kronor, när hon vann europatour-tävlingen i Slovakien.

– Det är jätteroligt, det var en fantastisk känsla när jag vann. Det var bara jäkligt kul, säger Hedwall.

Inte förvånad

Det svenska damlandslagets coach Patrik Jonsson är inte förvånad över segern.

– Det är en av de största talangerna vi har och jag har gått och väntat på att hon ska vinna som proffs på den här touren. Det var egentligen bara en tidsfråga och det skrev jag i ett sms till henne i dag (läs: i går), säger han.

– Framför allt är det en bedrift att klara av att gå direkt från amatörleden in som proffs och vinna på en sådan här tour, det är jättestort.

Anna Nordqvist har gjort en liknande resa. Även hon spelade collegegolf i USA och var rankad etta där innan hon klev över till proffsgolfen. Nu spelar hon i LPGA-touren,

”Kör bara mitt race”

Men Hedwall har inte planerat att gå efter hennes fotspår.

– Nej jag kör bara mitt eget race, vad som känns bra. Jag går på magkänslan. Jag hade ju en bra amatörkarriär så det är bara att fortsätta göra det jag har gjort.

Hur stor talang är du?

– Det går inte att svara på, så är det. Men jag känner att jag har potential att kunna vara uppe bland världens bästa spelare, säger Hedwall som dock inte har satt upp några hisnande målsättningar.

– Jag spelar golf så länge jag tycker det är jäkligt kul och sen får det bära så långt det bär. 

FAKTA/PGA-TOUREN NÄSTA - DÅ KRÄVS DET HÄR
 

Erfarenhet

”Hon har alla slag som krävs för att komma till världseliten, det är mer erfarenhet och rutin hon behöver”, säger Patrik Jonsson.

Närspelet

”Jag vet att när banorna blir tuffare måste mitt närspel förbättras, om man missar greener måste man kunna ta det ändå. Och där vet jag att jag inte har tillräckligt bra närspel”, säger Hedwall.

Bli socialt redo

”Jag vet inte om jag är redo rent socialt att flytta över helt själv och bosätta mig någonstans där, att ha ett liv i USA. Det vet jag inte om jag är redo att göra än. Som jag känner just nu trivs jag bra i Europa”, säger Hedwall.

 Björn Forsgren

ARTIKELN HANDLAR OM