Lars Johan Hierta På internet sedan 1994  
Aftonbladetit
1999-10-11
 

Alla fakta om nya supermaskinen

Hösten stavas dreamcast

Sega rally 2 4 plus
Rallyspelens kung suger åt sig varenda 10-krona i spelhallarna.
  Nu finns det alltså till Dreamcast – bara det en anledning att köpa Segas nya tv-spel.
  Konverteringen är i det närmaste perfekt, grafiken är rörande bra, spelkontrollen i en klass för sig och man minns inte ens spel som Colin Mc... vad det nu heter.
  Men varför inte toppbetyg? Jo, Sega har missat på ett par punkter. Ibland är det nästan lite väl slött i 200 knyck. Och tvåspelarläget är inte av högsta klass, med lägre skärmuppdatering och grafik som ritas bara meter framför bilen.
  Sega rally är fruktansvärt kul, men kunde ha varit snäppet bättre.Virtua fighter 3 plus
Virtua fighter 3tb är en uppiffad version av arkadoriginalet som funnits länge. Det är väldigt snyggt, otroligt smidigt och ger en fightingfantast det mesta.
  Virtua fighter-spelen är lite speciella: det är som kaffe, man måste lära sig gilla det. Oftast faller man för
Tekkens enkelhet eller Street fighterspelens finess och missar Virtua fighter totalt.
  Men även om Virtua fighter 3tb är ett bra köp känns det inte rykande färskt – och passar bäst för de riktiga fansen av spelserien.

Två spel till om kommer under hösten
Soul calibur - Namco Snyggaste fightingspelet du kunnat spela hemma någonsin. Grafiken är rent otrolig med blixtrande effekter. Släpps 26 november.
NBA 2000 - Sega Klart att Dreamcast ska ha ett basketspel av rang. NBA 2000 har av skärmbilderna att döma väldigt realistisk grafik. Kommer 3 december.
Sonic adventure – Sega
Segas lille snabbfotade maskot – nu i ett äventyr i Super Mario-stil. Rasande tempo med snygg, flytande grafik och häftiga överraskningseffekter.
  Tyvärr går det lite för snabbt för att man ska hänga med och riktigt bry sig om att utforska banorna. Men att det är ett mycket bra äventyr råder det ingen tvekan om.
Incoming – Sega
Flyg omkring och skjut. Spelet var visserligen snyggt på pc men rätt tråkigt. En kort provspelning på Dreamcast visade att det inte tänder till riktigt där heller.
Toy commander – Sega
Kul idé: leksakernas krig. Du för befälet över ett gäng actionfigurer – och ställs mot söta men dödliga leksaker från barnkammaren. Du kan kontrollera 35 fordon och striderna rasar på köksbordet och under sängen.
  Ser intressant ut, men be att få prova i spelbutiken.
Dynamite cop 2 – Sega
Gå-omkring-och-slåss i 3D. En konversion av ett arkadspel från Sega. Fightas med terrorister med diverse tillhyggen för att rädda presidentens dotter.
  Ta en närmare titt innan du köper. Genren tilltalar inte alla.
Trick style – Acclaim
Racingspel i framtidsmiljö på svävande skateboard. Otroligt snygg grafik, men racingen känns inte lika lättillgänglig som förebilderna i Wipeout-spelen på Playstation.
Mortal kombat gold – Midway
Mortal kombat är Mortal kombat. Klassisk fighting. Som vanligt gäller det att serien lär fånga de gamla fansen som har hängt med genom åren. Om du bara är halvintresserad av fighting bör du nog jämföra med Powerstone eller vänta till Soul calibur.
Aerowings – Crave
Delta i stridsuppdrag eller öva konstflygning. Flygsimulatorer är en smal genre på tv-spel. De är aldrig tillräckligt realistiska för simulatorfansen – och de skrämmer också bort actionspelarna som vill ha kompromisslöst skjutande.
  Men Aerowings ser bra ut och kan vara värt att titta närmare på.
Monaco GP 2 – Ubisoft
Ett av många formel 1-spel. Inga större fel. För dig som gillar sporten kan det vara värt att ta en titt. För enklare racing – kolla in Sega rally 2 och Hydro thunder.
Tokyo highway challenge – Crave
Ganska fattigt bilspel. Grafiken är med nöd och näppe godkänd. Varken bilarna eller banorna är något som får hjärtat att banka snabbare, även om bilarnas bakljus ritar ganska snygga streck när de svischar förbi.
Expendable – Infogrames
Fick 2 plus till pc. Visuellt imponerande actionspel, men inget speciellt i spelväg. Omdömena om Dreamcastversionen har inte heller varit lysande. ”Expendable”, överflödigt, som en amerikansk spelsajt uttryckte det.
UEFA striker – Infogrames
Hette Microsoft international football 2000 till pc och tog hem 3 plus . Nu under namnet
UEFA striker med officiella spelarlicenser. Snabbt, lättspelat fotbollsspel som borde vara lika trevligt på Dreamcast. Och så ser det ju rätt bra ut också.
Hydro thunder – Midway
Båtracing med schysst fart och snygga effekter, även om vattnet inte ser helt övertygande ut. Ett racingspel som lär ge en adrenalinrush framför allt för två spelare.
Powerstone – Eidos
Fightingspel som inte imponerar riktigt utseendemässigt. Däremot är det okej fighting som har det mesta av ingredienserna som bör finnas med.
Ready 2 rumble – Midway
Boxningsspel med läckra, karikatyraktiga spelfigurer. Inte den snabbaste spelkontrollen vi har provat på, men ändå skönt fightingnöje med fräck attityd.
Pen pen tricelon – Infogrames
Otroligt sött racingspel med färggrann och snygg grafik. Men samtidigt känns det rätt tunt att bara kuta och glida runt på magen på några få banor.

epost: it@aftonbladet.se
telefon: 08-7252396
fax: 08-56252837