Dagens namn: Elise, Lisa
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Jul

Då slipper du julträngseln

Vissa tider är bättre att shoppa på än andra

INGEN PANIK Har man möjlighet så kan julshoppandet underlättas genom att man väljer tider som inte är så attraktiva för alla andra att handla på. INGEN PANIK Har man möjlighet så kan julshoppandet underlättas genom att man väljer tider som inte är så attraktiva för alla andra att handla på. Foto: Andreas Hillergren

Vill du slippa svettig trängsel och milslånga köer?

Här är bästa tiderna för att få en lugnare julshopping.

De börjar locka oss i tid, varuhusen. Pynt ska hängas och produkter packas upp för försäljning till julsugna shoppare.

– Åhléns börjar med juldekorationer och att fylla på med julvaror i slutet av oktober. Alla varuhus har extra bemanning vid jul och extra kassor för att ge så bra service som möjligt till våra kunder i julhandeln, säger Joakim Forsell, vice VD Åhlénsgruppen.

– Vi frilägger alla våra eventytor i Gallerian för att det ska vara lätt att gå fram och tillbaka. Det ska vara lugnt och skönt att gå här utan stress, säger Anders Salomonsson, centrumchef för Gallerian Stockholm.

Avslöja den magiska tiden för att slippa julträngseln!

– Minst trängsel är vid öppning klockan 10 till 11 eller vid stängning vid 19. Vid öppning eller stängning är det självklart inte riktigt lika många kunder, vilket kan vara skönt. Många av våra varuhus har längre öppettider inför jul. Det går att handla så sent som fram till 22 i vissa fall, säger Joakim Forsell.

– Lönehelgen i november är det väldigt mycket folk. Det brukar också vara mycket vid lucia och därifrån ökar det hela tiden fram till jul. Så vill man ha det lugnare så prova att julhandla mellan lönehelgen i november och lucia, säger Anders Salomonsson.

– Det är inget jag vill spekulera i. Vill man ha lugn och ro kan man besöka vår shop online, säger Håcan Andersson, presskontakt på H&M.Till sist, vem vill ni önska en god jul?

– Jag önskar gärna alla våra säljare en riktigt god jul, säger Joakim Forsell.

– Stockholmarna, säger Anders Salomonsson.

SENASTE NYTT

Visa fler
Om Aftonbladet