Dagens namn: Sibylla
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Jul

Sossarnas julklapp till barnfamiljerna

Ett extra barnbidrag i jul

Socialdemokraterna vill ge en julklapp till barnfamiljerna i jul; ett extra barnbidrag på 1050 kronor per barn. Detta ska enligt dem gynna den ekonomiska tillväxten, medan moderaterna anser att de misstar sig totalt.

Lite extra pengar till barnfamiljer i juletid, det vill socialdemokraterna satsa på. Deras nya förslag går ut på att öka köpkraften bland Sveriges barnfamiljer. De vill införa ett extra barnbidrag och ett extra studiebidrag för gymnasieungdomar, som ska betalas ut redan före årsskiftet. Detta skulle innebära att barnfamiljer får 1050 kronor extra per barn, utbetalat i december.

”Genialt”

Veronica Palm, (s) vice ordförande i socialförsäkringsutskottet, talar varmt om förslaget och beskriver det som genialt.

– Det skulle gynna en ekonomisk tillväxt och har dessutom en rättviseprofil. Det är klassisk socialdemokratisk politik, säger hon.

Kostar två miljoner

Reformen skulle kosta nästan två miljarder kronor att genomföra.

Det är tufft idag och vi måste stimulera den ekonomiska tillväxten, vi kan inte göra tvärtom. Genom bidraget sätter vi fart på julen, vilket leder till ökad konsumtion. Det utgör i sin tur grunden till ekonomisk tillväxt, förklarar Veronica Palm.

Moderaterna prioriterar skattesänkningar

Gunnar Axén (m), ordförande i socialförsäkringsutskottet, tycker att socialdemokraterna prioriterar fel i sitt nya förslag.

– Om de tror att det skulle lösa den ekonomiska krisen, så misstar de sig. Istället för ett extra barnbidrag som är tillfälligt, så prioriterar vi skattesäkningar. Det gynnar den ekonomiska situationen mycket mer.Senaste TV-klippen
SENASTE NYTT

Visa fler
Om Aftonbladet