Dagens namn: Bartolomeus
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Jul

Nu ska granen vara en fejk

Följ Simons & Tomas guide till plastskogen

Stor guldgran Lagerhaus, 899 kronorSimon: ++++ Tomas: +++Simon: ”Klädd med de rätta juldekorationerna blir den underbar. Gärna i svart och orange.”Tomas: ”Eller så packar man den full med gulddekorationer. Om den var vackert klädd skulle den få sex plus.”Här passar den bäst: ”Hos någon som kan se dess potential och som är lite kreativ. Det här är en gran för julexperter.”   Stor guldgran Lagerhaus, 899 kronorSimon: ++++ Tomas: +++Simon: ”Klädd med de rätta juldekorationerna blir den underbar. Gärna i svart och orange.”Tomas: ”Eller så packar man den full med gulddekorationer. Om den var vackert klädd skulle den få sex plus.”Här passar den bäst: ”Hos någon som kan se dess potential och som är lite kreativ. Det här är en gran för julexperter.”

Vill du ha en traditionell, grön gran att lägga klapparna under?

Titta inte hit.

I Aftonbladets julgransguide med inredningsexperterna Simon och Tomas finns bara färgglad plast och fejksnö.

– Det här är för dem som inte tar julen på så stort allvar, säger Simon Davies.

Turkos, silverfärgad eller varför inte en babyrosa gran av fjädrar? Nu kan icke-traditionalisten ta ut svängarna rejält i julpyntningen. Aldrig har det funnits så många färgglada plastgranar i butikerna.

Aftonbladet har samlat ihop de galnaste granarna och bett inredningsexperterna Simon och Tomas, kända från TV3, att betygsätta dem.

Favoriten blir en maffig gran helt i guld. En ljusrosa fjäderskapelse med små lampor går också hem hos stilexperterna.

– Det handlar bara om att placera den i rätt miljö, försäkrar Simon Davies.

Paret skippar helt att skaffa en egen gran i år. Julpyntet i deras inredningsbutik London W8 räcker för att skapa julstämning.

Men för den som snabbt vill ordna inför julen är en konstgjord gran en smidig lösning, säger de.

– Jag hörde att det finns färdigklädda granar, riktiga Kalle Anka-granar, som man bara plockar fram som den är och stoppar undan igen när julen är över, säger Tomas Cederlund.

Perfekt för stressade julfirare, säger Simon Davies.

– Get it up, get it down, get on with it.

SENASTE NYTT

Visa fler
Om Aftonbladet