Så väljer du rätt julbord

– Grönt lättar upp den tunga kosten

Foto: Coop
NYHETER

Ge plats för lite nytänkande på julbordet. Mer grönt, mindre kött, bara sill eller kanske en slimmad minijul. Låt dig inspireras.

Plånboksvänlig veggiejul

”Man behöver inte vägra kött för att gilla en grönare jul. Behåll skinkan, sillen och köttbullarna men fyll på med fler grönsaksrätter. En jul till glädje för smaklökar, midjemått och inte minst hushållskassan.”

Sillälskarjul

”Är det ändå inte sillen som är julbordets absoluta clou? Äntligen är tiden mogen för en jul i fiskens tecken. Avsluta storstilat med chokladhjärta de luxe, toppad med Änglamarks praliner.”

Jul i farten

”Lugn, du behöver inte göra hela julbordet själv. Med bra hel- och halvfabrikat hinner du med att dekorera och skapa en mysig stämning.”

Recept till alla de här julborden finner du här:

.

FAKTA

Massor av julrecept

Grön linspaté med paprika

Grönkålstimbaler

Röd coleslaw

Julens brysselkål med nya smaker

Mandelcouscous

Julgnocchi

Rysk rödbetssallad med matjessill

Senap-och pepparrotssill

Wasabiströmming

Krämig julsill

Laxromsrulle med västerbottenost

Gin- och enbärsgravad lax

Räkbulgur med lapsang souchongte

Löjromskanapé

Chokladhjärta de luxe

Isad lingondricka

Wasabi- dillpesto och limeströmming

* Carpaccio på lax med basilika

* Kalvfärs-och myntakötbullar

* Janssons frestelse med palsternacka och kaviar

* Mandel- och pistagekrokant

* Julsill med lingon

* Gravad lax med dillpesto

* Fyllda pitabröd med skinka och kryddig coleslaw

* Glöggkryddad julpastej

* Ris- och saffransbrylé

Coop