Varm chokladdryck för kalla nyårsnätter

På 15 minuter får du hela familjen varm

NYHETER

Värm dig i höstmörkret och väck underbara barndomsminnen med en kopp julig chokladmjölk. Här är ett härligt värmande recept på smaskig chokladdryck. Både för stora och små.

Foto: Coop

Ta en paus efter en dag ute i kylan och värm fingrarna runt en kopp härligt varm chokladmjölk. Smutta, få vit mustasch av grädde på överläppen, och dröm dig tillbaka till barndomens lyckliga stunder.

Såhär i nyårstider kan du göra chokladmjölken extra god med kanelstänger, kardemumma och malen ingefära. De väldoftande kryddorna har i urminnes tider använts för dofterna, smakerna och i hälsosyfte.

Gör chokladen nyårsfestlig

Välj vit, mjölk- eller mörkchoklad, smält ner, koka ihop, vispa grädden härligt fluffig och pudra över lite kakao. För en lite mer spektakulär nyårsvariant – strö istället över silverkulor eller strössel i vitt och guld.

Den rykande chokladen serveras bäst med kanelbullar eller hembakade nyårskakor.

Bjud en liten parvel i din närhet och njut av de lyckliga barnögonen eller gör en kopp bara till dig själv och fly verkligheten för en liten stund...

Här får du ett recept på varm chokladmjölk, två stora koppar:

Värm två stora koppar mjölk mjölk, men se till att den inte kokar.

Finhacka 100 gram mjölkchoklad och lägg i den varma mjölken, tillsammans med två teskedar chokladdrycksulver och en tesked kakao. Rör tills chokladen smälj irdentligt.

Servera rykande het och toppa med lättvispad grädde. Strö lite kakao på toppen.

Coop