Sara Begners maffiga skaldjurspizza

"Du blir garanterat kvällens favorit”

NYHETER

Nyår är skaldjurstider. De vuxna önskar hummer och krabba, men barnen vill bara ha köttbullar eller pizza. Sara Begner från Coop provkök har tips på bästa nyårsmiddagen för barnen.

– Köp färdig pizzabotten och låta alla själva välja topping, tipsar hon.

Foto: Coop

Hösten är skaldjurens tid. Nu finns det fullmatade krabbor, humrar, musslor och räkor i alla mataffärer. Unna familjen lite lyx såhär i nyårstider och gör en maffig skaldjurspizza á la Sara Begner.

Perfekt för barnen

Mitt i nyårstressen, mellandagsrean och jullovsaktiviteterna kommer den vanliga middagsmaten gärna i skymundan. Men lite tid behöver inte betyda sämre mat. Köp färdig pizzabotten och gör en underbar fyllning med vitlök, vitt vin och färsk timjan. Lägg på scampi, blåmusslor, lime och chili samt ett täcke med härlig riven mozarellaost. När pizzan är färdig kan du strö över lite fräsch ruccolasallad. Vips har du fått en snabbmiddag värdig en kung. Eller en perfekt festmiddag för barnen på nyårssupén.

Har du lite mera tid kan du baka en egen frasig botten. Knåda ihop och låt jäsa en timme innan du kavlar ut den till valfri form.

Du bestämmer

Alla kan bestämma själva Gör även de mest kräsna barnen glada, genom att låta dem själva bestämma vad de ska ha på sin del av pizzan. Ost och skinka, champinjoner, ananas, oliver, kebabkött eller varför inte köttbullar – allt är möjligt.

– Du slipper gräl och tårar och blir garanterat favorit för kvällen, säger Sara Begner. Och så får barnen också njuta av de goda skaldjuren.

Coop