Julklappen som kan leda till het romans

NYHETER

Att ge bort en julklapp kan vara en start på en het romans. Kitty Jutbring, relationsexpert i Christer i P3, tipsar dig om hur du går tillväga.

Foto: Henric Lindsten

Kan en julklapp vara en indikation på att man gillar någon?

– Absolut! Om får en present av någon kan man börja tänka: Oj varför fick jag den här?

Vad är det viktigaste att tänka på när man ger bort en julklapp till någon man gillar?

– Det viktigaste är att visa att man bryr sig om personen och har lagt ner tid på presenten. Har man pengar så är en middag eller en dag på spa bra. Då får man tid att umgås och lära känna varandra.

Vad ska man ge om man inte har så mycket pengar?

– Att bränna ihop en bra CD med sina favoritlåtar eller att ge en bok som betytt mycket för en själv är alltid bra. Då har man visat att man lagt ner en tanke på presenten. Samtidigt handlar det inte om pengar. Jag hade blivit jätteglad om jag fått en present där personen i fråga har gjort någonting efter sin bästa förmåga.

Ska man akta sig för att ge bort för dyra eller komplicerade presenter?

– Det är alltid bra att ge bort någonting mindre. Samtidigt är det lite roligt att satsa allting på ett kort och ge bort en weekend. Då har man mer att vinna.

Har du gett bort en julklapp för att visa att du gillar någon?

– Senast gav jag mitt ex ett Nintendo wii för att han skulle sluta snusa. Men tyvärr tog det slut efter bara en månad. Så nu sitter han säkert hemma och snusar och spelar wii (skratt).

Jonas Blomquist/Minimedia

ARTIKELN HANDLAR OM