Duellen

Mobilerna kommer att bli julens största säljsucceér – enligt Prisjakt.nu

Foto: Prisjakt.nu
Iphone och HTC Hero.
NYHETER

Iphone mot Android och Playstation mot Xbox och Nintendo Wii. Där har ni julhandelns största säljsuccéer – och konkurrenter.

Det är prisjämförelsesajten Prisjakt.nu som har gjort en undersökning på vilka produkter som säljer mest i jul. Och resultatet talar sitt klara språk. Det är elektronik som är svenska folkets val när de ska handla julklappar på nätet.

”Har ett större varumärke”

Mest väntas telefonerna sälja, speciellt Ipone och Androidtelefonerna. Två olika modeller som går en tuff match i jakten efter miljonerna.

Vinnaren?

Android – i alla fall enligt Prisjakt.nu

– Vi tror att Androidtelefonerna kommer att ha starkas utveckling. Iphone har ett större varumärke så egentligen är det svårt att spekulera. Men vår statistik talar för att det blir Android och telefonen HTC Hero som säljer mest, säger Magnus Bengtsson, marknadsansvarig på Prisjakt.nu.

Playsation vinnare

En annan intressant duell är matchen mellan spelkonsolerna.

– Playstation har ökat kraftigt. Deras billigare slimversion är en av dem som säljer mest. De är även väldigt duktiga på att marknadsföra sig och har många spel som är kopplade till konsolen. Så i den kampen drar nog Playstation det längsta strået, säger Bengtsson.

Jonas Blomquist/Minimedia