Här är årets julklapp enligt e-handlarna

”Den har varit väldigt hypad”

NYHETER

Här är årets julklapp – i all fall om man ska tro e-handlarna. Enligt en undersökning av företaget Klarna är det Iphone som kommer att sälja mest på nätet i december.

– Den har varit väldigt hypad hela året, säger Magnus Fredin på Klarna.

Allt fler väljer att handla sina julklappar via datorn. I Sverige består fem procent av den totala handel av shopping på nätet. Och enligt företaget Klarna( före detta Kreditor) kommer siffrorna bli ännu bättre i år.

Tror på framgångsrik jul

– Vi tror att det blir en väldigt bra jul för näthandeln. Allt fler har övervägt fördelarna med att slippa köer och handla billigt och tryggt, säger Magnus Fredin på företaget.

Och även E-handlarna själva tror på en framgångsrik jul för näthandeln. Enligt en undersökning av Klara, där de frågat 300 företag om deras förväntningar om julhandeln på nätet, tror åtta procent på en succé och 56 procent att det blir bättre än förra året.

Iphone årets julklapp

Undersökningen visar också att årets nätjulklapp inte blir spikmattan. De tillfrågade tror istället på en helt annan produkt – Ipone.

– Handlarna är väldigt teknikfokuserade, vilket målgruppen som handlar på nätet också är. Iphone har också varit hypad under hela året vilket också kan ha bidragit till resultatet, säger Fredin.

Jonas Blomquist/Minimedia