Dagens namn: Torsten, Torun
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Besök de hemliga gångarna – långt under marken

Förflyttningstunnel, skyddsrum och förråd.
De hemliga gångarna i Tallinns jordbefästningar har haft många användningsområden de senaste 400 åren.
Nu kan du uppleva dem genom en guidad tur.

Tallinn är en stad fylld av museum och gamla spännande hus. För dig som vill uppleva något annorlunda på semestern kan ett besök i stadens hemliga tunnlar vara väl värda ett besök.
Vill du besöka de hemliga tunnlarna? Boka din resa till Tallinn här

Många försvarstorn

Runt om i staden finns en rad försvarstorn och befästningar som efter flera hundra år fortfarande är välbevarade och i helt funktionsdugligt skick. Ett av de mer kända tornen är "Kika in i köket" i tornet finns i dag ett museum och det är också utgångspunkten för dig som vill ta dig ner i stadens tunnlar.

Tunnlarna byggdes för att kunna förflytta förnödenheter, vapen och människor mellan befästningarna  i skydd från fienden. Byggandet började på 1600-talet och sedan dess har de haft en rad olika funktioner.

Spionera på fienden

Förutom att flytta saker användes de bland annat för att  spionera på fienden. På senare år har tunnlarna använts som skyddsrum och även som lager åt konstmuseet som förvarat skulpturer i tunnlarna.

De senaste åren har de varit öppet för turister som tillsammans med en guide kan få gå ner i tunnlarna och uppleva det kanske mest hemliga i hela Tallinn.

Weekendresa till Tallinn

För dig som vill passa på och ta en weekendresa till Tallinn finns just nu ett superbra erbjudande på kryssning. För dig som inte vill följa med fartyget hem utan stanna en natt eller två i staden kan du lätt boka en hotellövernattning på ett av Tallinks flera hotell.
Här hittar du alla priserna och bokar din resa

Tallink Silja
SENASTE NYTT

Kampanj

Visa fler
Om Aftonbladet