Dagens namn: Pia
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Guiden: Hitta bästa shoppingen i Tallinn

Gillar du att shoppa?

Boka en kryssning till Tallinn i vinter och fynds allt från smycken och konsthantverk till trendiga modeplagg.

Här är shoppingguiden du behöver.

Tallinn är inte bara en stad som är rik på historia och kultur – här finns även det mesta för den shoppingsugna oavsett om du vill shoppa på stadens stora varuhus eller ge dig ut på jakt efter mer udda och unika produkter i stadens mindre butiker eller marknader.

Hitta bästa priset på din resa till Tallinn – boka kryssningen här.

Bästa shoppingen i city

Stickade kläder, moderna designplagg eller delikatesser. I Tallinn kan du hitta det mesta.

En av stadens största shoppinggator är Viru, ett bra ställe att börja sin shoppingtur på. Här hittar du en del klassiska modebutiker som Salamander och Paul & Shark.

I Viru Centrum kan du göra en del fynd i butiker som du inte hittar i Sverige. Här ligger bland annat en av stadens Reserved-butiker som säljer trendiga modeplagg för en billig peng.

I city hittar du även två av Tallinns stora varuhus Kaubamaja och Stockmann, i dem hittar du ett stort utbud av exklusiva butiker med märkeskläder, skor och parfym.

Gamla Stan

För dig som snarare är på jakt efter souvenirer, läder, smycken och konsthantverk är ett besök i Gamla stan ett måste. Här hittar du även en rad mysiga kaféer och barer perfekt om du behöver vila benen ett tag under shoppingrundan. Precis som på de stora varuhusen har butikerna i Gamla stan generösa öppettider.

Sugen på en shoppingresa till Tallinn? Här hittar du bästa priset.

Här hittar du alla tipsen för en lyckad shoppingrunda i Tallinn:

 

Tallinns NK

På Estlands mest kända varuhus Tallinna Kaubamaja ligger centralt i staden och kan sägas vara Tallinns motsvarighet till Stockholms NK. Här finns inredningsprylar, kosmetika, mode, skor och pappersartiklar till mellanpriser. Bland annat hittar du här Starbucks och Bodyshop.

Öppet:

månd-lörd 9-21

sönd: 10-19,

Gonsiori 2,

www.kaubamaja.ee

 

Stockman

Är Baltikums största varuhus med sina fem våningar.

Öppet:

Måndag- lördag: 09-21

Söndag: 10-21

Adress: Liivalaia 53,

10145 Tallinn

http://www.stockmann.ee/portal/1054/

 

Klassisk marknadsplats

På Kesk turg hittar du det mesta i matväg. Marknadsplatsen med saluhall erbjuder bland annat charkvaror som poltavakorv och gädda från Finska viken utöver bröd, frukt, svamp och bär. Även kläder går att handla här.

Keldrimäe 9, Öppet 8-18

 

Järnsmide i världsklass

I butiken Saaremaa Sepad finner du järnsmide i världsklass tillverkat som förr i tiden. Mängder av souvenirer, köksredskap och inredningsdetaljer gör detta till en perfekt presentbutik.

Nunne 7, Öppet 10-18, www.sepad.ee

 

Reserved

Brukar beskrivas som Östeuropas H&M. Här hittar du billiga modekläder för både barn och vuxna.

TALLINN VIRU

VIRU VÄLJAK 4/6, 10143 TALLINN

 

ESTONIA

TEL. 3 726 101 325

 

Estländska designers

NU NORDIK är en trendig experimentverkstad för unga, lokala designers. Har du tröttnat på galleriornas klädutbud och är mer nyfiken på nytt och spännande mode är detta rätt ställe att gå till.

Vabaduse väljak 8, Öppet 10-18, lörd 11-18, www.nunordik.ee

 

Böcker och musik

Centralt beläget, i närheten av Viruporten, ligger Apollo som har två våningar med böcker, kartor, tidningar och cd-skivor. Perfekt för den som vill köpa presentböcker eller reselitteratur.

Viru 23, Öppet 10-20, lörd 10-18, send 11-16, www.apollo.ee

 

Mat och alkohol

Prisma är Estlands motsvarighet till ICA och Konsum. Inte lika roligt utbud som på marknaderna Kesk turg och Balti jaama turg, men likväl ett bra sortiment av livsmedel kompletterat med sprit till förmånliga priser.

Finns på flera platser, bland annat Sikupilli, Tartu mnt 87 och Kristiine, Endla 45. Öppet 8-23 

 

Utomhusmarknader

På Müürivahe-gatan ligger utomhusmarknaden för stickade kläder där handarbetare säljer sina produkter längs med stadsmuren.

 

Katarinapassagen

För den som är på jakt efter hantverk är Katarinapassagen ett måste. Exklusivt konstglas, keramik, plädar, läderarbeten – allt går att hitta inne i butikerna där många av hantverkarna också skapar sina alster.

 

Tallink Silja
SENASTE NYTT

Kampanj

Visa fler
Om Aftonbladet