Dagens namn: Karl, Karla
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Norsk Fisk

Grava din egen lax till midsommar

Prova denna härliga varianten av citrusgravad lax

Foto: www.norskfisk.se

Att grava sin egen lax är lätt.

Dessutom är det tusen gånger godare än den färdigköpta.

Prova själv och imponera på dina gäster i midsommar.

Njut av denna härliga norska gravade laxen i midsommar. Med underbar smak av citrus  och grönpeppar.

Att äta lax på midsommar är en riktig klassiker, ofta köper man en bit färdiggravad i affären men egentligen är det inte svårt att göra själv. Det enda du behöver tänka på är att planera det några dagar innan eftersom den färska laxen först ska frysas i två dygn innan den gravas. Om du däremot köper norsk färsk odlad lax behöver den inte frysas innan.

Varieras i oändlighet

Vilken smaksättning du ska ha på den gravade laxen kan du variera i oändlighet. Detta recept med citrus och grönpeppar är riktigt somligt och fräscht och passar bra nu när sommaren är här.

Prova själv – här hittar du det goda receptet.

Visit Norway
SENASTE NYTT

Kampanj

Visa fler
Om Aftonbladet