V60 tredje mest sålda bilmodellen i Sverige

MOTOR

Volvo är ohotad marknadsledare, med fyra modeller på 10-i-topp-listan

Nya Volvo V60 gör succé – som Sveriges tredje mest sålda bil i januari

Försäljningen av nya bilar fortsätter att var väldigt god under januari – inte minst för Volvo som förstärkte sin position som svenska folkets favoritbilmärke. Inte mindre är fyra Volvomodeller finns på 10-i-topp-listan för årets första månad.

I märkesligan fortsätter Volvo att vara klar ledare med 3663 sålda bilar, vilket är nästan tusen fler nyregistrerade bilar än tvåan Volkswagen (2 723 bilar). Volkswagen Golf slog Volvo V70 som den mest sålda bilmodellen under januari, men inget bilmärke kommer i närheten av Volvos totalförsäljning för månaden.

V60 på tredjeplats

Volvos nya modell V60 Sportswagon rusade upp på en tredjeplats. Därmed finns tre Volvo kombibilar på tio-i-topp-listan. Nästan var femte ny bil (19,4 procent) hade ett järnmärke i grillen vilket är en mycket stor ökning med hela 38,3 procent fler bilar i jämförelse med samma månad 2010. Totalmarknaden i januari 2011 ökade 24 procent.

– Vi är väldigt nöjda med januari efter urladdningen i december månad med försäljningstal som närmade sig rekordnivå för Volvo, med över 8 000 nyregistreringar och hela 28 procent marknadsandel under en enskild månad, säger Bo Larsen, presschef på Volvo Personbilar Sverige AB.

En bidragande orsak till att Volvo har levererat så många nya bilar i december var bland annat miljöbilsreglerna.

– Många kunder passade på att köpa en supersnål Volvo V70 DRIVe för att komma i åtnjutande av den femåriga skattefriheten på just denna bil, innan det planerade produktionsuppehållet. Volvo V70 DRIVe gör dock comeback inom kort, säger Bo Larsen.

Volvo