Från Torslanda till Kina

1 av 3
MOTOR

Torslandas fabrikschef Lars Danielson blir ansvarig för Volvo Personvagnars produktionsorganisation i Kina

Lars Danielson, chef för Volvo Personvagnars Torslandafabrik, får uppdraget att driva Volvos produktionsverksamhet i Kina, som en del av den nya Kinaorganisationen.

Med bred erfarenhet av bilindustrin, affärsmannaskap och goda ledaregenskaper blir Danielson den som nu ska koordinera det industriella systemet i Kina för att stödja Volvo PV:s expansion på den viktiga kinesiska marknaden.

Den beslutade inriktningen är att etablera en stark Volvoverksamhet i Kina med ambitionen att växa snabbt med ett säkrat varumärke när det gäller produkter, kvalitet och konkurrenskraft. Planerna på en fabriksetablering pågår intensivt men är inte fastlagda ännu.

– Jag känner mig hedrad över ansvaret att säkerställa att Volvobilar producerade i Kina håller samma höga standard som i Torslanda och Gent, kommenterar Lars Danielson.

– Det är mycket tillfredställande att Lars Danielson accepterat denna utmaning. Hans långa erfarenhet inom produktion kommer att ha stor betydelse för våra framgångar i Kina, tillägger Stefan Jacoby, VD Volvo Personvagnar.

Lars Danielson ska i sin nya roll rapportera både till Freeman Shen, nytillträdd chef för Volvo Personvagnars Kinaverksamhet och till Magnus Hellsten, Volvo Personvagnars produktionsdirektör.

Danielson, 61, började på Volvo PV i juni 2006 efter att ha tillbringat större delen av sitt yrkesliv inom Saab och GM. Han har ansvarat för Torslandafabriken under de senaste fyra turbulenta åren för bilindustrin. Verksamheten i Torslandafabriken är nu stabil med en kraftigt ökande efterfrågan på Volvos bilmodeller som kommer att innebära produktionsökningar framöver. Det senaste tillskottet, nylanserade Volvo V60, började produceras i Torslandafabriken efter sommaren och visas för närvarande på bilsalongen i Paris.

Volvo

ARTIKELN HANDLAR OM