Volvo vill förbättra städernas luftkvalité

Foto: sxc.hu
MOTOR

Dålig luftkvalitet utgör ett av de största hoten mot folkhälsan i Storbritanniens städer.

Som medlem i Environment Protection UK vill Volvo öka medvetenheten om de utsläpp som är direkt skadliga för människors hälsa.

Foto: sxc.hu

Volvo Personvagnar är den senaste medlemmen i Environment Protection UK, en av Storbritanniens äldsta och mest respekterade organisationer inom miljöområdet. Volvo deltar i EMUK:s Emissions Equality-kampanj, med målsättningen att skapa större transparens kring fordons totala utsläpp – snarare än bara CO2.

Vil öka medvetenheten

Volvo kommer använda sitt medlemskap för att samarbeta med andra organisationer för att öka medvetenheten och sprida information om arbetet kring luftkvalitet.

– Att samarbeta med partners som EPUK kommer bidra till att öka medvetenheten om vår Emissions Equality-kampanj, som inte bara gäller motorindustrin. Vi kan samarbeta både med företag och konsumenter för att titta på nya initiativ för att förbättra luftkvaliteten, speciellt i och omkring våra storstäder, säger Peter Rask, VD för Volvo Car UK till The Green Car Website.

Har släppt en app

Sedan kampanjen lanserades har Volvo släppt en Iphone-app som avslöjar olika bilmodellers utsläppsnivåer, med alla de ämnen som påverkar människors direkta hälsa – exempelvis kolmonoxid, kolväte och skadliga partiklar. Appen kan du använda när du besöker olika återförsäljare i jakten på en ny bil.

– Motorbranschen gör en hel del för att reducera sin miljöpåverkan, men Volvos initiativ att tackla utsläppen som direkt bidrar till en dålig luftkvalitet är ett fräscht och väldigt välkommet initiativ. Dålig luftkvalitet utgör ett av de största hoten mot folkhälsan i våra städer, säger James Grugeon, VD för Environmental Protection UK, till The Green Car Website.

Volvo

ARTIKELN HANDLAR OM