Läsarna chattade med bildesignern

1 av 3
MOTOR

På onsdagen tog många chansen att chatta med en av Volvo Personvagnars designers.

Hans senaste projekt var som chefsdesigner för interiören på Volvo S60 Concept. För närvarande arbetar Lars Falk på en spännande framtida bilmodell som kommer att gå i produktion.

Sedan sex år arbetar Lars Falk på Volvo Personvagnar. Han anser att han har ett drömjobb – i dag leder Lars en liten grupp interiördesigners som arbetar på en framtida Volvomodell som kommer ut på marknaden. Lars senaste avslutade projekt var som ”Interior Chief Designer” – chefsdesigner för interiören på Volvo S60 Concept.

Läs chatten

På onsdagen kunde läsarna chatta med Lars. Nedan kan du se diskussionen om bildesign.

Lars Falk har en bred erfarenhet från bilbranschen, bland annat för Saab i USA och Trollhättan. På Saab var han ansvarig för hela Interiördesignavdelningen den sista tiden och jobbade med flera konceptbilar och bilar som idag är i produktion.

På vägen rattar designern miljöbilen Volvo V50 1.6 D DRIVe. Hans personliga favorit-Volvo är den första Volvo C70:n, ritad av Peter Horbury och Anders Gunnarson på 90-talet. Han har också varit ägare till en Mercedes Coupé från 1978.

Lars Falk är bosatt i Onsala söder om Göteborg tillsammans med sin fru och den tio månader gamla sonen. På fritiden är Lars en hängiven vindsurfare.

Volvo

ARTIKELN HANDLAR OM