Ambassadören tar med sig Volvon hem

MOTOR

Det har blivit många Volvobilar genom åren för den irländske ambassadören. Den senaste i raden är en miljöbil – S80 DRIVe.

När Donal Hamill skulle inhandla sin nya Volvo så vände han sig till sin gamla kontakt, Metin Basberber på Bra Bil i Upplands Väsby. Goda gamla relationer rostar aldrig.

Irlands Sverige-ambassadör är ett riktigt Volvo-fan. Donal Hamill har ägt många Volvo-bilar genom åren – redan 1970 köpte han sin första Volvo i Sverige, då som ung diplomat. Sedan dess har han varit stationerad i många länder, bland annat Tyskland. Men trots att han hade lämnat Sverige så svek mr Donal Hamill aldrig Volvo.

Ett självklart val

När han blev stationerad som ambassadör i Sverige var valet därför självklart – det blev ännu en Volvo. Valet föll på en miljöbil, Volvo S80 1,6 DRIVe. För inköpet vände sig Hamill åter till sin forne säljare, Metin Basberber. I dag är han VD och koncernchef för Bra Bil Sverige, men mellan 1990-1995 sålde Metin bilar till diplomater och VD:n har fortfarande en god relation till återvändande diplomatkunder.

– Nu kommer de gamla kunderna tillbaka, det är kul och lite nostalgiskt. Det är roligt att man kom till mig personligen – och jag släpper absolut inte mina kunder, säger Metin Basberber.

VD:n berättar att ambassadören planerar att ta med sig Volvon till hemlandet. Därför har Bra Bil ”specat” Hamills S80 för slutförbrukning på Irland, vilket innebär att ratten sitter på höger sida. Färgvalet blev givetvis svart – den enda värdiga färgen för en riktig diplomatbil.

Volvo

ARTIKELN HANDLAR OM